Seçkin Duman’dan statü tepkisi! Kırkpınar’da ön elemeye karşıyız!

İlimizin başarılı başpehlivanlardan Seçkin Duman sosyal medya hesabından sitem dolu açıklama yaptı. Duman, Kırkpınar’da güreşmenin her pehlivanın hayali olduğunu dile getirdi ve ön eleme sisteminin karşısında olduğunu ifade ederek güreşe katılmama ihtimali olduğunu belirtti.

Seçkin Duman’dan statü tepkisi! Kırkpınar’da ön elemeye karşıyız!

KEYFİ UYGULAMA

Kağıtspor sporcusu Duman ön elemeye kalan sporcular adına şu açıklamayı yaptı: 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde yapılacak altın kemer mücadelesine TGGF tarafından yağlı güreş geleneğimizi hiçe sayan ve Er Meydanına Başpehlivanların çıkmasını engelleyen, yağlı güreş tarihimizde hiç bir zaman olmamış, keyfi ön eleme düzenlemesini protesto etmek amacıyla Başpehlivanlar olarak güreşmeme kararı aldığımızı bildiririz.

SADECE GÜREŞMEK İSTİYORUZ

Edirne’de ilk 32’ye kalmak için 3 tur sonrasında Lig’in ilk 8’i ile güreşeceğimizi, bunun adaletsiz olduğunu Federasyona bildirmemize rağmen bu güne kadar yanlıştan dönüş yapılmamıştır. Perşembe günü yapılacak olan ön eleme güreşlerine katılmayacağımızı Başpehlivanlar arasında ayrım olmadan cumartesi Edirne Saray içinde kol bağlamak istediğimizi beyan ediyoruz. İlgili talimat değişikliğinin iptali için Avukatımız Mehmet Fatih Büyükyayla aracılığıyla Danıştay 10. Dairesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Tahkim Kuruluna Dava açtığımızı ve SADECE GÜREŞMEK İSTEDİĞİMİZİ Kamuoyuna saygıyla bildiririz.