Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Seçme ve seçilme hakkı yokmuş!

Evrim Kırmızıtaş Başaran’ın tüzük maddesi gereği Kocaelispor’un başkan adaylığının söz konusu olmayacağı öğrenildi

Evrim Kırmızıtaş Başaran’ın tüzük

Kocaelispor’un hafta sonunda yapılacak olağan genel kurulunda aday olmak isteyen Redstone Holding Yönetim Kurulu başkanı, Gebzeli iş insanı milletvekili aday adayı Ömer Faruk Başaran’ın eşi Evrim Kırmızıtaş Başaran’ın önüne tüzük engeli çıktı. Kulüp üyeliğine yeni başvuru yapan, hazirun listesinde yer almayan Baraşan’ın tüzük maddesi gereği bu kongrede seçme veya seçilme hakkı bulunmuyor.

2011 yılında yürürlüğe giren Kocaelispor tüzüğünün ilgili seçme ve seçilme maddesinin F bendine göre üye olduktan sonra  seçme ve seçilme hakkı elde etmek için üzerinden bir seçimli olağan genel kurulun geçmesi gerekiyor. Evrim Kırmızıtaş Başaran bu hafta gerçekleşecek olan olağan genel kuruldan sonra yapılacak ilk seçimli kongrede seçme ve seçilme hakkı elde edebilecek.

İŞTE KOCAELİSPOR TÜZÜĞÜNDEKİ İLGİLİ MADDE

SEÇME VE SEÇİLME MADDE F- Üyelikleri kesinleşmiş olan adaylar, Sicil Komitesi ( Varsa sicil kurulu) tarafından sicil defterine işlenir. Sicil defterine işlenen üyeler tüzük hükümlerine aykırı bir durumları yoksa, oy kullanma hakkını üyeliğin kabulünü izleyen ve oy kullanılan ilk seçimli olağan genel kurul toplantısından sonra kazanmasına, sonrasında yapılacak olan ilk seçimli genel kurullara katılarak oy kullanırlar ve seçimlerde seçme ve seçilme haklarına sahip olurlar.