Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SEDAŞ Yeniköylüleri isyan ettirdi: Günde 5 kez elektrik mi kesilir?

Başiskele’nin Yeniköy Merkez Mahallesi’nde yaşanılan elektrik kesintileri vatandaşın huzurunu kaçırdı. Mahalle Muhtarı Ali Balta Merkez Mahallesi’ndeki vatandaşlarla bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Başiskele’nin Yeniköy Merkez Mahallesi’nde

Başiskele’deki Yeniköy Merkez Mahallesi’nde yaşanılan elektrik kesintilerine karşı mahalle muhtarı Ali Balta, Körfez Mahalle Muhtarı Nihat Ala ve Seymen Mahalle Muhtarı Bekir Gümüşbaş ile mahalle sakinlerinin katılımıyla Vatan Caddesi Atatürk Meydanı Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Mahalle muhtarı Balta, taleplerini dile getirdi.

“BAŞİSKELE YÖNETİMİYLE HİÇBİR ALAKASI YOK”

Yeniköy Merkez Mahallesi Muhtarı Ali Balta mahallede yaşanılan voltaj düşüklüğü ve elektrik kesintilerine ilişkin yaptığı basın açıklamasında; “Altını çizerek belirtmek isterim ki burada toplanmamızın amacı Başiskele Sedaş’ta çalışan arkadaşlarla hiçbir alakası yok. Buna bizzat sahada şahidiz yeni gelen Tamer Kaan kardeşimiz ve tüm ekip arkadaşlarına zor hava şartlarına rağmen çalıştıkları, harcadıkları emekler için teşekkür ederim kendileri dinlenme vakitlerinden dahi feragat ederek çalışıyor. Başta Kaan Bey olmak üzere herkese teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

TALEPLERİNİ AKTARDI

Yeniköy Merkez Mahallesi’ndeki geçmiş dönem muhtarlarının ve kendisinin talepleri olduğunu ifade eden Balta, Sedaş’ın üst yönetiminden iki taleplerinin olduğunu söyledi. Balta yaptığı açıklamada Harmanlık Caddesi’nde yüksek gerilim hattının olduğunu ve Atakent Mahallesi’nde hiç elektrik kesintisinin yaşanmadığını bundan dolayı da Atakent Mahallesi’ndeki hatta aktarılmasını talep etti.

 

“BİR GÜNDE 5 SEFFER ELEKTRİK KESİLİYOR”

Ali Balta ikinci talebini ise; “Yıllardır elektrik aldığımız Seymen trafodan gelen yüksek gerilim hattı çok uzun ve havai bir hat. Panayır Köyü’ne kadar çıkmaktadır. Arazi dağlık, ağaçlık bir bölge hafif bir rüzgarda hafif bir yağmurda temas olduğu zaman trafodan sigortalar patlıyor ve bir günde 5 sefer elektrik kesiliyor. Şu anda termal tesis yapılıyor inşaatın oradan ayrıştırma yapılarak bağımsız hale getirilmesini istiyoruz” dedi.

 

“HERKESİN MAĞDURİYETİ VAR”

“Yıllardır ve aratarak devam eden elektrik kesintilerinin son bulmasını istiyorsak Sedaş yönetimine çağrımızdır bu taleplerimizi en kısa ve en acil şekilde gündeme getirmelerini rica ediyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Balta, “Burada bu kadar insan toplandı herkesin mağduriyeti var. Havalar soğuk hasta yatalak olanlar var bir tane kız kardeşimiz cihazla ilaç alıyor voltaj düşüklüğünden devamlı sorun yaşıyor. Evden çalışanlar var, dersi olan öğrenciler var. Sedaş yönetimi dile getirdiğimiz iki sorundan birini yapsa en az inanıyorum yüzde 50 yüzde 60 elektrik kesintilerinde azalma olacak” diye konuştu.

“MAHALLEMİZ ÇOK ALAN BİR YER”

Hiç kesilmeyecek diye iddialarının olmadığını ancak aşırı derecede kesintilerin yaşandığını dile getiren Ali Balta, “Başiskele çok göç alan bir ilçe mahallemizde ilçeyle beraber aşırı derecede göç alan bir yer. İnşaatlar, yol yapımları var. Abone sayıları artarak devam ediyor. Abone sayıları arttığı zaman trafoların yetersiz olması hattın havai bir hat olması arada bölünmeler olmadığı için direkt trafomuzu etkiliyor” dedi.

“SEDAŞ MÜZİK DİNLETİYOR”

Trafonun bir hafta önce arızalandığını ve bir trafo takıldığını fakat sorunun trafoda olmadığını söyledi. Hatların elden geçmesi ve bakımlarının güzel yapılması gerektiğini sözlerine ekleyen Yeniköy Merkez Mahallesi Muhtarı Ali Balta; “Bu dile getirdiğim taleplerden bir tanesini çok acil bir şekilde vatandaşlarım ve şahsım adına talep ediyorum” diye konuştu. Yeniköy Merkez Mahallesi Muhtarı Ali Balta vatandaşların Sedaş’ı arayarak arıza kaydı bırakmasını istedi ancak mahalle sakinleri Sedaş’ı aramalarına rağmen ulaşamadıklarını, müzik dinlediklerini söyledi.