SEDAŞ’ta binlerce işçiyi ilgilendiren anlaşmada sona gelindi: Son söz işçilerin olacak

SEDAŞ’ta çalışan 1300 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işveren ile işçi sendikası ücret ve yeni haklar konusunda mutabakata vardı.

SEDAŞ’ta binlerce işçiyi ilgilendiren anlaşmada sona gelindi: Son söz işçilerin olacak

Özgür Kocaeli'den Süriye Çatak Tek'in haberine göre; SEDAŞ’ta çalışan 1300 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işveren ile işçi sendikası ücret ve yeni haklar konusunda mutabakata vardı. SEDAŞ’ta çalışan 1300 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işveren ile işçi sendikası ücret ve yeni haklar konusunda mutabakata vardı. Ancak sözleşme ile ilgili son sözü işçi söyleyecek. Sözleşme ile ilgili sendika bugün oylama yapacak. Oylamada çıkan sonuca göre sözleşme ya imzalanacak ya da Yüksek Hakem’e gidecek.

HAK KONUSUNDA YENİ GELİŞMELER

SEDAŞ işvereni ile TES-İş arasında yapılan görüşmelerde işçilerin ücretlerine ilk 6 ayda yüzde 58 ile 70 arasında zam yapıldı.

En düşük yevmiye 930 lira olurken, en yüksek yevmiye ise 1180 liraya yükseldi. İşçilerin sosyal haklarına ise ortalama yüzde 100 zam yapıldı. Ayrıca sözleşmede yeni haklar da elde edildi. Yüzde 10 olan sorumluluk ücreti yüzde 14’e yükseltildi, bakım ücretlerini alan grup sayısı 6’dan 9’a yükseltildi. Nöbete kalanlara haftada bir yevmiye verilmesine karar verilirken, aynı zamanda işçilerin sendikaya verdikleri aidatların işveren tarafından verilmesi sağlandı. İşçilere Ramazan Bayramında 2 bin 500, Kurban Bayramında ise 3 bin 500 lira ödenmesi üzerinde anlaşma sağlandı.

OYLAMA ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK

Yapılan görüşmelerde sendika ve işverenin üzerinde anlaşmaya vardığı tüm maddeler işçilere soruldu. Sendika, işçilerin kendi kararlarını vermesi için elektronik ortamda oylama yapacak. Yarın elektronik ortamda tüm üyelerin katılımı ile sözleşmenin imzalanması ya da Yüksek Hakem’e götürülmesi için oylama yapılacak. İşçilerin oylamasında çıkan sonuca göre sendika ya sözleşmeyi imzalayacak ya da Yüksek Hakem’e gönderecek. Enerji işkolunda grev yasaklı olan SEDAŞ işçilerinin Yüksek Hakem’e gitmeyi tercih etmeyecekleri düşünülüyor.

Kaynak: Özgür Kocaeli Gazetesi