SEDAŞ'tan bir garip uygulama! İskan yoksa bile açıyor...

SEDAŞ'ın ev taşıyacak vatandaştan iskan istemesi ama bu iskanın olmamasına rağmen abonelik açma uygulaması dikkat çekti.

SEDAŞ'tan bir garip uygulama! İskan yoksa bile açıyor...

SEDAŞ'ın ev taşıyacak vatandaştan iskan istemesi ama bu iskanın olmamasına rağmen abonelik açma uygulaması dikkat çekti. En Kocaeli Gazetesi'nin haberine göre, ev taşıyacak bir vatandaş ruhsat, DASK ve tapu ile başvurduğunda İSU ve İZGAZ aboneliklerini açtırabiliyor. SEDAŞ ise vatandaştan iskan istiyor, iskan olmaması durumunda ise yüksek tarifeden elektrik abonelik işlemini gerçekleştiriyor.

YÜKSEK TARİFEDEN...

En Kocaeli Gazetesi'ne ulaşan vatandaşın şikayeti şu şekilde;

“Çocuğumuz yeni bir eve taşınacak. Ruhsat, DASK ve tapuyu getirdiğinizde İZGAZ ve İSU aboneyi açıyor. Ama SEDAŞ iskan istiyor. Şayet iskanınız o an hazır değilse, yüksek tarifeden elektriği kanunsuz kullanmaya bizleri sevk ediyor. Bu mevzuat nasıl bir mevzuat? Diğer kurumların yaptığı işlemi SEDAŞ neden yapamıyor?

İSU YÜKSEK

Bir başka konu da suyla ilgili. İSU’nun inşaat ilk mesken abone ücreti yüksek, 7 bin 290 lira. İZGAZ’ın inşaat mesken ilk aboneliği ise düşük, 2 bin 333 lira. Şok oldum. İSU’nun ilk mesken abonelik ücreti neden bu kadar yüksek?"

Kaynak: enkocaeli.com