Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şehir Hastanesi tramvayı açıldı… Bayrama kadar ücretsiz!

Kocaeli Şehir Hastanesi tramvayı bugün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla açıldı. Tramvay hattı bayrama kadar ücretsiz olarak hizmet verecek.

Kocaeli Şehir Hastanesi tramvayı

İzmit ile Kocaeli Şehir Hastanesini birbirine bağlayacak 3,1 kilometrelik Kocaeli Şehir Hastanesi tramvay hattı bugün hizmete açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun katılımıyla gerçekleşen törene Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Mehmet Akif Yılmaz, Sami Çakır, Cemil Yaman, Veysel Tipioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir, Gündoğdu, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, AK Parti MKYK üyesi Davut Coşkun Siviloğlu, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar ve ilçe belediye başkan adayları katıldı.

EYİGÜN TEKNİK BİLGİLERİ AKTARDI

Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Şehir Hastanesi tramvayı hakkında teknik detayları anlattı. Eyigün, “Tramvay inşaatında metro inşaatlarında rastlanacak yürüyen merdiven ve asansör imalatımız oldu. Şehir Hastanesi ve fizik tedavi bölgesi için. Tramvay duraklarimiza yeni bir tarz getirdik. Duraklarımızda özel geleneksel İzmit evlerininin detayları ile duraklar tasarladık. Bu işte emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

BÜYÜKAKIN: BİZİ ELEŞTİRİYORLARDI

Eyigün’den sonra konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Bu hattın hikayesi 5 yıl geriye gidiyor. Zamanında Kocaelideki raylı sistemler ile yatırım yaptığımız zaman her seferinde bize muhalefetten merkezi hükümet Kocaeliye az kaynak aktarıyor diye eleştiriyordu. Şimdi Darıca Gebze OSB’yi birbirine bağlayan metro hattını ihaleye çıkarmıştık. Ulaştırma bakanlığı devir aldı.

“ZOR BİR BÖLGEDE YAPILDI”

Büyükşehir bütçesi ile metro yatırımı yapacak halimiz yok. Başlanır ama bitmez yıllar sürer. Bu sefer muhalefet siz ne yaparsınız diyorlar. Zaten niyetleri yok, niyetleri olsa becerileri yok. Açılmış tünelleri kapatıyorlar. Daha önce başlayan metroları da biz yaptık diye iyi reklam yapıyorlar. Kocaeli’nin raylı ulaşımını yüzde 30’a ulaştırmak istiyoruz. Hedefimiz bu. Şu an raylı sistemde yüzde 20’deyiz. Lojistik Köy projesi içinde bakanımızı önümüzdeki yıllarda sık sık sık rahatsız edeceğiz. Bu çalışma zor bir bölgede yapıldı. Herkese emekleri için teşekkür ederim” dedi.

YAVUZ TEŞEKKÜR ETTİ

Programda konuşan Seddar Yavuz, “Ulaşım her geçen gün zorlaşıyor. Bu yüzden ulaşım alanına yapılan yatırımlar çok önemli. Bu büyük projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifade etti.

BAKAN URALOĞLU: AYRIM YAPMIYORUZ

Vali Yavuz’un ardından konuşan Bakan Uraloğlu, “Şehirlerimizi hızlı trenlerle birbirine bağlarken şehir içinde de şehir ilçe ayrımı yapmadan ülkemizin dört bir yanını demir ağlarla örmeye devam ediyoruz. Özellikle büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlarımızın raylı sistemlerini biz yapıyoruz. Bugün burada çok gururluyum. Şehir hastanesi tramvayını açıyoruz.

“264 MİLYAR YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİK”

4 Kasım 2022’de çalışmalara başladık. Projeyi 1,5 yıldan az bir sürede tamamladık. Tramvaylarımız günde 210 bin kişiye hizmet edebilecek kapasitede. Kocaeli geçiş koridorunda bulunan değerli bir ilimiz. Kocaeli gelişimini sürdürecek önemli bir yer. Bugüne kadar Kocaeli’nin ulaşımı için 264 milyar yatırım gerçekleştirdik. Biz ideoloji siyaseti değil hizmet siyaseti yapıyoruz. Tahir Büyükakın ile birlikte bu şehre bir çok hizmet daha katacağız. Bu hizmette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Projemiz hayırlı uğurlu olsun” söyledi.

5 İSTASYONDAN OLUŞUYOR

Şehir Hastanesi tramvayı ile birlikte hastaneye ulaşım 15 dakikaya düşecek. 5 istasyondan oluşan hat günde 210 bin vatandaşı taşıyacak. Kanal Yolu, Turan Güneş, Başaran, FTR ve Şehir Hastanesi istasyonlarından oluşan 3.1 kilometrelik hat 1,5 yıllık bir sürede tamamlandı.

ŞEHİR HASTANESİ NİSAN AYINDA AÇILMIŞTI

Kocaeli Şehir Hastanesi ise geçtiğimiz Nisan ayında açılmıştı. Şehir Hastanesi’ne ulaşım Büyükşehir Belediyesi 9 yeni hat kurmuştu. Tramvayın açılmasıyla birlikte vatandaşların hastaneye ulaşımı daha da kolaylaşacak.