Şehir Hastanesi tramvayında test sürüşü

Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nda ilk enerjili test sürüşü yapıldı. Otogardan hareket eden tramvay Şehir Hastanesi’ne ilerledi.

Şehir Hastanesi tramvayında test sürüşü

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay hattı yapımı devam ederken, enerjili ilk test sürüşü gerçekleştirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından başlatılan bu test sürüşü kapsamında tramvay, otogar durağından hareket ederek Adnan Menderes Bulvarı üzerinden Şehir Hastanesi istikametine doğru ilerledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait tramvay araçlarıyla gerçekleştirilen bu test sürüşünün önümüzdeki 10 gün boyunca devam etmesi planlanıyor.

TAMAMLANMIŞ DURUMDA

Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nda alt yapı ve üst yapı çalışmaları tamamlanmış durumda. Toplamda 3 kilometrelik bir hat uzunluğuna ve 5 adet istasyona sahip olan tramvay hattı, vatandaşların Şehir Hastanesi'ne daha kolay ulaşımını sağlayacak.

İLERLEYEN GÜNLERDE SEFERLER BAŞLAYACAK

Test sürüşleri sırasında, yolcu yerine kum dolu torbalar kullanıldı ve tramvay raylar üzerinde ilerlerken birçok uzman incelemelerde bulundu. Gerekli tüm testlerin tamamlanmasının ardından, ilerleyen günlerde tramvay seferlerinin başlaması planlanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ