Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şehir suların esiri oldu: Vatandaşlar botlarla kurtarıldı!

Karabük’te etkili olan sağanak yağış şehirde hayatı adeta felç etti. İş yerlerini su bastı, vatandaşlar yollarda mahsur kaldı.

Karabük’te etkili olan sağanak

Karabük’te akşam saatlerinde sağanak yağış etkili oldu. 100. Yıl Mahallesi’nde ektili olan sağanak sonrası iş yerlerini su bastı, park halindeki çok sayıda araç suya gömüldü. Kent merkezinde birçok noktada su baskını yaşandı. Bölgeye belediye ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sular altında kalan Karabük-Safranbolu yolunda da sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Metrekareye 45 kg yağış düştüğü ve şu ana kadar 110 su bakını ihbarı yapıldığı aktarıldı.

AFAD DEVREDE

Vali Mustafa Yavuz beraberinde milletvekilleri Cem Şahin, Ali Keskinkılıç ve Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile birlikte alanda incelemelerde bulundu. Vali Yavuz tarafından gazetecilere yapılan açıklamada: “Bugün akşam saatlerinde yaklaşık olarak 18.30- 19.00 civarlarında hem Karabük merkezi hem de Safranbolu ilçemizde aşırı yağışlar sonrası trafikte bazı aksamalar yaşandı. Bununla birlikte yine bazı evlerimizin alt katlarını bazı dükkanlarımız ve iş yerlerimizin alt katlarında su baskını ihbarları geldi. Bazı noktalarda yağışla birlikte rüzgarın da şiddetli esmesi nedeniyle yollarımıza ve bazı alanlarımızda ağaç devrilmesi oldu. Bundan dolayıdır ki gerek Karabük Belediyemiz gerek AFAD’ımız gerek karayollarımız ve diğer tüm kurumlarımızla birlikte yağış başlar başlamaz müdahalemiz yaptık. Şu anda içinde bulunduğumuz Karabük Kastamonu yolu güzergahında yaklaşık bir 30-45 dakikalık su nedeniyle kısa bir trafik kesintisi yaşandı. Hem belediyemiz hem karayollarımız hem AFAD’ımız yolu şuanda trafiğe açtık.

“YERİNE GİDEREK MÜDAHALE YAPIYORUZ”

Arkadaşlarımız bu ihbarları tek tek değerlendiriyorlar. Biz zaten yerine giderek müdahaleleri yapıyoruz. Şuanda açıkçası yavaş yavaş normale dönmeye başladık. Bununla birlikte trafiğimiz normale dönüyor. Diğer taraftan bu evlerimizin alt katlarında iş yerlerimizin alt katlarındaki dükkanlarımız ile ilgili arkadaşlarımız bir taraftan temizlik çalışmasını yapıyorlar diğer taraftan da oralardaki tespitlerini yapıyorlar.” açıklamalarında bulundu.