Tahir Büyükakın: Şehrin geleceğini derinden etkileyecek
Kocaeli Üniversitesi’nin, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, Valilik ve Büyükşehir desteği ile düzenlediği Marmara Kariyer Fuarı, bugün kapılarını açtı. Etkinlikte konuşan KBB Başkanı Tahir Büyükakın, Marmara Kariyet Fuarının şehrin geleceğini derinden etkileyeceğini ifade etti.
Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin koordinasyonunda ve Kocaeli Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Marmara Kariyer Fuarı (MARMARAKAF), kapılarını açtı. İş dünyası ile gençleri buluşturan etkinliğe 15 üniversite destek verdi. İstihdam olanakları açısından büyük imkanların sunulacağı fuar 2 gün boyunca devam edecek.
ORADAYDILAR
Programa Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Bolu Valisi Erhan Kılıç, Bartın Valisi Nurtaç Aslan, Düzce Valisi Selçuk Aslan, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Zonguldak Valisi Osman Hacı Bektaşoğlu, Yalova Valisi Hülya Kaya, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Cemil Yaman, CHP Kocaeli Milletvekilleri Harun Özgür Yıldızlı, Prof. Dr. Muhip Kanko, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Nuh Zafer Cantürk, paydaş üniversite rektörleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı.
“BANA GURUR HİSETTİRDİ”
Daha sonra söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Şehrim adıma gururlanıyorum. Bu derece ilgi duyulan bir etkinliği Kitap Fuarında görmüştük. Böyle bir ilgi olması sevindirici. Bu bana gurur duygusu hissettirdi. Milletlerin tarihinde baktığınızda bazı milletlerin yükseldiğini, bazı milletlerin gerildiği görülür. Yapılan değerlendirmelerde ayırt edici özellikler ortaya çıkar. Bunlardan biri nitelikli insan kaynağı. Bununla ilgili çalışmaların yapılması oldukça önemlidir” dedi.
“YARATICI YIKIM”
Sözlerine devam eden Büyükakın, “Birkaç inanmış ve idealist insan emek vermeye başladığında değişim oluyor. Marmara Bölgesi Türkiye Potansiyelinin en yüksek olduğu bölgelerden biri. Firma ile nesillerin buluşması anlamlı. Kariyer meselesi öğrencilik yıllarında ele alındığında öğrencinin kendini hazırlaması konusunda da değerli.Teknolojiyi üreten ülkelerin diğer ülkelerin önüne geçtiğini görüyoruz. Geçmişe kıyasla teknoloji bugün hayatımızı daha da değiştiriyoruz. Bundan önceki çağda toprağı ekmeye başladıktan sonraki düzen 750 yıl devam etti. Sonra Sanayi devrimi ve bilgisayar dönemi başladı. Yapay zeka ise bambaşka yere götürecek bizi. Yeni teknolojiler bulundukça adına yaratıcı yıkım denilen süreç başlıyor. Belki de bir kariyer fuarında üzerinde durulması gereken bu.
“DERİNDEN ETKİLEYECEK”
Yapay zeka uygulamaları ile birlikte sınıfta ders anlatma biçimleri de değişecek. Geleceğin dünyası bambaşka olacak. Öğrencilere verilen tez ödevleri yapay zekalar tarafından hızla yapılabiliyor. Yakın zamanda anketörlere ihtiyaç kalmayacak, yapay zeka kontrol diye bir meslek başlayacak. Bu dünyaya hazırlanmak, bunları konuşmak oldukça önemli şehrimizin geleceğini derinden etkileyecek. Gelecek yüzyılda Türkiye’nin varoluş mücadelesi olarak görülmeli. Fuarın şehrimize kazançlar sağlayacağına eminim. Şehrimizi böyle zenginleştirmekten büyük gurur duyuyoruz” dedi.