Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sekapark Güreşleri’nin tadı damaklarda kaldı!

Seka Park Güreşleri’nin tadı damaklarda kaldı. Kırkpınar öncesi Sekapark Güreşleri’nde neler oldu. Bir kez daha toplu haber derlemelerine göz atalım.

Seka Park Güreşleri’nin tadı

CENGİZHAN ŞİMŞEK ŞOKU!

Seka Park Yağlı Güreşleri’nde büyük heyecan devam ediyor. Başpehlivanlık Güreşleri’nin ön eleme turunda Özkan Yılmaz, Kırkpınar favorilerinden Cengizhan Şimşek’i güreşin henüz 5. dakikasında mağlup etti. Rakibini bir anda budayan Özkan Yılmaz, Cengizhan’ın dengesini bozdu ve Cengizhan bir anda sırt üstü yere düşünce Sekapark’a ön elemede veda ederek şok etti.

TANJU GEMİCİ ASLINDA SEN BUSUN!

Geçtiğimiz yıl geçirdiği sakatlığın ardından sağ dizinden ağır bir çapraz bağ ameliyatı geçiren Tanju Gemici yavaş yavaş form tutmaya başladı. 1952 Helsinki Olimpiyat Oyunları’nın altın madalyalı güreşçisi Hasan Gemici’nin torunu olan Tanju Gemici ön eleme turunda Onur Şenel’i iç paça ters kazık ile mağlup etti ve son 64’e adını yazdırdı.  Sekapark’ta güzel bir yeniş elde eden Tanju Gemici umut verdi.

AH HAMZA ÖZKARADENİZ AH!

Sekapark Güreşleri’nde İlimizin başarılı pehlivanlarından Hamza Özkaradeniz, İsmail Balaban ile eşleşti. Normal sürede yeniş olmadı. Uzatmaların 9. dakikasında İsmail Balaban, Hamza’nın paçalarına uzandı ardından göğüs çaprazı sonrasında rakibini açık düşürmek istedi. Güreş bir süre devam etti ve hakem kulesi güreşi durdurarak pozisyonu VAR’dan izledi. Yaklaşık 5 dakika sonra karar çıktı ve İsmail Balaban galip sayıldı.

YILDIRAY AKIN, ERKAN ERTAN’A ÜSTÜNLÜK SAĞLADI

Ön eleme turunda Serhat Gökmen, Süleyman Aykırı karşısında üstünlük sağladı. Fatih Atlı, Rıza Yıldırım karşısında güçlü bir performans ortaya koydu ve turu geçti. Emre Erkal puanlamada Karamürselli Arif Akın’ı geçti. Minderci Yunus Emre Yaman, Serkan Serttürk’ü bastırdı ve turu geçti.  Gölcüklü Yıldıray Akın normal sürede Karamürselli Erkan Ertan’ı geçti. Recep Taslak, İsmail Güzel’i Fatih Atlı Rıza Yıldırım’ı, Ünal Karaman da Bekir Eryücel’i saf dışı bırakarak adını son 64’e yazdırdı. 

SEKAPARK’TA SON 64 EŞLEŞMELERİ ŞU ŞEKİLDE OLDU

Sekapark Yağlı Güreşleri’nde işte son 64 müthiş eşleşmeleri

 

SON 64 EŞLEŞMELERİ

Mehmet Yeşil Yeşil – Yıldıray Pala

Ali İhsan Batmaz – Kaan Kaya

Furkan Durmuş Altın – Yalçın Üncül

Ertuğrul Dağdeviren – Ali Yanatma

Nedim Gürel – İsmail Erkal

Mustafa Doğan Özkaya – Osman Ögzün

Faruk Akkoyun – Ali Güngör Ekin

Recep Taslak – Ali Gökçen

Mustafa Batu – Yunus Emre Yaman

Enes Doğan – Ali Altun

Emre Erkal – Hakan Çalışır

Kürşat Şevki Korkmaz – Serhat Balcı

Özkan Yılmaz – Hamza Köseoğlu

Serhat Gökmen – Hasan İyican

Ünal Karaman – İbrahim Çoraman

Yusuf Can Zeybek – Menderes Saltık

Recep Kara – Seçkin Duman

Süleyman Başar – Hasan Cengiz

Ali Gürbüz – Ahmet Selbest

Yıldıray Akın – Mustafa Kemal Karaboğa

Orhan Okulu – Şahali Kurt

Osman Kan – Fatih Koyuncu

Serdar Yıldırım – Salih Dorum

İsmail Koç – Feyzullah Aktürk

İsmail Balaban – Recep Çakır

Osman Aynur – Semih Turgut

Hüseyin Gümüşalan – Onur Balcı

Fatih Atlı – Ramazan Bircan

Mustafa Taş – Salih Erinç

Turan Balaban – Okan Acar

Tanju Gemici – Fatih Çakıroğlu

Mustafa Arslan – Mecit Yıldırım

İBRAHİM TÜRKİŞ BAŞKANDAN, SEKAPARK GÜREŞLERİ’NE ÖVGÜ!

Türkiye Geleneksel Güreş Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, 16. Seka Park Güreşleri ile ilgili övgü dolu sözler sarf etti.

MÜHRÜNÜ VURDU

Türkiş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Alpaslan Arslan’ın etkisini herkes görüyor. Geçmişte güreş yaptığı için her alanda ayak izi var. Geçmişte Şemsettin Yıldırım hakikaten çok güzel işlere imza attı. Bu yıl Alpaslan mührünü vurdu. Ömer Aslantaş hocamızın çok büyük emeklerini görüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın engin yüreği tabii ki var. O olmazsa hiçbir şey yapamazsınız. Ancak ekibi çok kaliteli çalışıyor.

ÇOK GÜZEL İŞLER OLACAK

Gerçekten muazzam bir yere gidiyoruz. Güreşin geleceği için 3-4 yıl daha sabredelim. Kırkpınar bizim olimpiyatlarımız oldu. Formda ve başarılı olursanız gidecekseniz. Hatta 45 yaşın üzerindekiler için imkan verdik ve “Kırkpınar orada” dedik. Herkese eşit davranıyoruz. Bize bazı sporcular kızıyor ancak hak da veriyor. Planlarımız hazır, çok güzel projelerle yolumuza devam edeceğiz.

SON 32 EŞLEŞMELERİ

Tanju Gemici – Ali Gürbüz

Hüseyin Gümüşalan – Hasan Cengiz

Faruk Akkoyun – Nedim Gürel

Mustafa Arslan – Emre Erkal

Recep Kara – Osman Kan

Özkan Yılmaz – Yıldıray Akın

Orhan Okulu – Yunus Emre Yaman

Ertuğrul Dağdeviren – Ali İhsan Batmaz

Mustafa Doğan Özkaya – Fatih Atlı

Osman Aynur – Yıldıray Pala

İsmail Balaban – Feyzullah Aktürk

Turan Balaban – Serhat Balcı

Serhat Gökmen – Mustafa Taş

Ünal Karaman – Enes Doğan

Serdar Yıldırım – Recep Taslak

Yusuf Can Zeybek – Yalçın Üncül

SEKAPARK’TA İKİNCİ GÜNE 3 PEHLİVAN İLE DEVAM ETTİK

Sekapark Yağlı Güreşleri’nin büyüsü nefes kesti. Devler son 32’de kozlarını paylaştı. Son 16’ya kalan pehlivanlar belli oldu. Son 16’da ilimizden 3 temsilcimiz Hüseyin Gümüşalan, Nedim Gürel, ve Mustafa Arslan şampiyonluk için mücadele edecek. Zorlu müsabakalar yarın (Pazar) gerçekleşecek. İşte son 16’ya kalan pehlivanlar.

SON 16’YA KALAN PEHLİVANLAR

Hüseyin Gümüşalan

Nedim Gürel

Mustafa Arslan               

Ali Gürbüz

Osman Kan

Özkan Yılmaz

Orhan Okulu

Ali İhsan Batmaz

Mustafa Doğan Özkaya

Osman Aynur

İsmail Balaban

Serhat Balcı

Mustafa Taş

Enes Doğan

Serdar Yıldırım

Yusuf Can Zeybek

HÜSEYİN GÜMÜŞALAN ÇEYREK FİNALDE!

Büyük bir çekişme içinde geçen Sekapark Yağlı Güreşçileri’nde son 16’da ilimizden 3 temsilcimiz Hüseyin Gümüşalan, Nedim Gürel ve Mustafa Arslan şampiyonluk için mücadele etti. Zorlu müsabakalar sonunda son 8’e Osman Aynur’u bastıran Hüseyin Gümüşalan kaldı. Nedim Gürel, Ali Gürbüz’e, Mustafa Arslan da Osman Kan’a uzatmada mağlup oldu. Diğer güreşlerde Orhan Okulu Serdar Yıldırım’a, Mustafa Taş Enes Doğan’a, Ali İhsan Batmaz Özkan Yılmaz’a, Yusuf Can Zeybek Serhat Balcı’ya ve İsmail Balaban da Mustafa Doğan Özkaya’ya üstünlük sağladı.

İŞTE EŞLEŞMELER (SOLDAKİ GÜREŞÇİLER SON 8’E KALDI)

Hüseyin Gümüşalan – Osman Aynur

Ali Gürbüz – Nedim Gürel

Osman Kan – Mustafa Arslan

Orhan Okulu – Serdar Yıldırım

Mustafa Taş – Enes Doğan

Ali İhsan Batmaz – Özkan Yılmaz

Yusuf Can Zeybek – Serhat Balcı

İsmail Balaban – Mustafa Doğan Özkaya

 

ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ!

Sekapark Yağlı Güreşleri’nde pazar son 8’in eşleşmeleri şu şekilde gerçekleşti: Onur Balcı, Hasan Cengiz ve Osman Aynur’u deviren pehlivanımızdan Hüseyin Gümüşalan’ın rakibi Ali İhsan Batmaz oldu

VAY VAY VAY! ALİ GÜRBÜZ – İSMAİL BALABAN

Günün diğer eşleşmelerinde Ali Gürbüz ile İsmail Balaban rakip oldu.  Orhan Okulu Osman Kan ile Yusuf Can Zeybek ile de Mustafa Taş yarı finale yükselmek için mücadele edecek.

ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ

Hüseyin Gümüşalan – Ali İhsan Batmaz

Yusuf Can Zeybek – Mustafa Taş

Orhan Okulu – Osman Kan

Ali Gürbüz – İsmail Balaban

HÜSEYİN GÜMÜŞALAN’DAN NEFES KESEN YENİŞ!

Sekapark Güreşleri’nde Hüseyin Gümüşalan müthiş müsabakalar ortaya koydu. Kocaeli Karamürselli başarılı pehlivan sırası ile Onur Balcı, Hasan Cengiz ve Osman Aynur’u geçti ve çeyrek finale kaldı. Son 8’de Ali İhsan Batmaz ile eşleşen Hüseyin Gümüşalan, Osman Aynur ile yaptığı mücadelede kaşına darbe alsa da Batmaz karşısında çok iyi mücadele etti. Hüseyin puanlamada rakibine göğüs çaprazı ile girdi, budadı ve rakibinin arkasına geçti. Yenişe çok yakın olan Hüseyin Gümüşalan çangalı takmak istediği sırada belinden kavradığı rakibini yarım kemane oyunu ile yerden sökerek düşürdü ve puanı aldı. Böylece son 4’e kalan Hüseyin yarı finaldeki rakibini beklemeye başladı.

OSMAN KAN – ORHAN OKULU GÜREŞİ ÇOK SERT GEÇTİ

Diğer güreşler de oldukça çetin geçti.  Yusuf Can Zeybek, Mustafa Taş’ı puanlamada bastırdı.  Oldukça sert geçen Orhan Okulu – Osman Kan mücadelesinde ortam gerildi. Orhan Okulu’nun sert el enselerine sinirlenen Osman Kan, Orhan Okulu’ya önce sert tırpan, baş üstüne sert ense attı. Orhan Okulu, Osman Kan’ın üzerine geldiği sırada Osman Aynur, Orhan Okulu’ya kafa attı.

DERBİ ALİ GÜRBÜZ’ÜN

Orhan Okulu durumu hakemlere anlattı ve kuleye giderek itiraz etti. VAR’dan pozisyon incelense de güreşe devam edilmesi kararı verildi. “Genç Osman” olarak bilinen Osman Kan dikkati dağılan Orhan Okulu’ya yüklendi. Bir anda Okulu’yu budayarak Osman Kan rakibinin ayaklarını kesip Okulu’yu sırt üstü düşürdü, son 4’e kaldı. Ali Gürbüz – İsmail Balaban derbisi sakin geçti. Ali Gürbüz puanlamada İsmail Balaban’ı açık düşürdü ve son 4’e kalan bir diğer pehlivan oldu.

ÇEYREK FİNAL MÜSABAKALARINI KAZANANLAR

Hüseyin Gümüşalan – Ali İhsan Batmaz

Yusuf Can Zeybek – Mustafa Taş

Osman Kan – Orhan Okulu

Ali Gürbüz – İsmail Balaban

 

SEKAPARK’TA YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ

Sekapark Güreşleri yarı finalindeki kapışmalar.

 

YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ

Hüseyin Gümüşalan – Yusuf Can Zeybek

Ali Gürbüz – Osman Kan

AĞALARIN AĞASI SEYFETTİN SELİM: SEKAPARK GÜREŞLERİ, KIRKPINAR’I ARATMIYOR

Kırkpınar Güreşleri’nin efsane ağası Seyfettin Selim, Sekapark Güreşleri ile ilgili olarak “Kırkpınar’ı aratmıyor” dedi.

TAM BEKLEDİĞİM GİBİ

Efsane Kırkpınar Güreşleri Ağası Seyfettin Selim, Sekapark Güreşleri ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: Kocaeli’nin her bölgesi, Karamürsel, Kandıra, Körfez, Gölcük gibi yerler güreşi çok seviyor. Sekapark Güreşleri’ne özellikle gelmek istedim. Geçen yıl da bu yıl da güreşler tam beklediğim gibiydi. Herkes mertçe, adam gibi mücadele etti. Bu yıl güreşleri daha organize gördüm. Geçen yıl alan biraz geniş geldi, şimdi daha iç içe. Bu bölge için Sekapark Güreşleri çok önemli. Açıkçası Kırkpınar’ı aratmıyor.

AĞALIĞIN GÖREVLERİNİ BİLEREK HAREKET ETMELİSİN

Kendi adıma konuşmak istersem… Gerçekten yoruldum. Uzun yıllardır güreşi destekliyorum. Desteğim devam edecek tabii ki. Bu işe girişecek olan arkadaşlarımıza önerilerim var. Çok özel eserler bırakması lazım. Atıyorum okul, sağlık ocağı, yaşlı evi gibi yatırımları olmalı. Ağa olmak her baba yiğidin harcı olmamalı. Güreş senin mesain olacak ve herkesin derdi ile ilgileneceksin. Çünkü sen ağasın. Ağanın görevlerini bilerek, dahası bu sporu ileriye taşıyarak elinden geleni yapmak zorundasın.

SİNAN YILDIZ ÇOK İYİ YOLDA

Sekapark Güreşleri’nin yıldızı Karamürselli Sinan Yıldız’dı. Fanatik Kocaelispor taraftarı genç pehlivan, Manavgat ve Gaziantep Şahinbey’den sonra Sekapark’taki lig güreşinde de Küçük Orta Büyük Boyda şampiyon oldu ve çok büyük bir başarıya imza attı.

LİG GÜREŞLERİNDE BİR İLK

İlimizde uzun yıllardır güreşen, Güreş Antrenörü Karamürselli Erkan Ertan’ın çırağı olan Sinan Yıldız bu sezona tek kelime ile damga vuruyor. Karamürselli genç pehlivan Sinan Yıldız, Manavgat ve Gaziantep Şahinbey’den sonra Sekapark’taki lig güreşinde de finalde kentlisi Oğuzhan Ünal’ı mağlup etti ve üst üste 20 müsabakasını da kazanarak şampiyon oldu. CW Enerji Güreş Ligi’nde bir ilki başaran ve üst üste 3 güreşte de ilk sırada yer alan Sinan Yıldız çok büyük bir başarıya imza attı.

KARAMÜRSEL BELEDİYESİ SPORCUSU

9 yaşından beri güreşen ve geride bıraktığımız sezonu sakatlığı nedeni ile istediği gibi geçiremeyen yıldız sporcu yeni sezonda fırtına gibi ediyor. Karamürsel Belediyesi pehlivanı, Kırkpınar’ın da mutlak favorisi olan Küçük Orta Büyük Boy pehlivanı Sinan Yıldız, 2 yıl önce Kırkpınar’da göz kamaştıran bir diğer Karamürselli Mert Altın’dan sonra altın kemeri Pehlivanlar Diyarı Karamürsel’e getirmek istiyor. Ustası Erkan Ertan, Sinan’ın çok yetenekli, teknik ve kuvvetli bir sporcu olduğunu belirterek Sinan Yıldız’ın uzun yıllar boyunca Karamürsel’i ve Kocaeli’yi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını ifade etti.

 

BAŞPEHLİVAN ALİ GÜRBÜZ’ÜN!

Bu yıl ilimizin eski başpehlivanlarından Bülent Gürbüz’ün adının verildiği 16. Sekapark Güreşleri’nde büyük heyecan sona erdi. Finalde Yusuf Can Zeybek’e puanlamada üstünlük sağlayan Ali Gürbüz kürsünün en üstünde yer aldı. Sakatlık yaşayan Kocaeli Karamürselli Hüseyin Gümüşalan Sekapark’ta Osman Kan ile birlikte üçüncü oldu.

HÜSEYİN GÜMÜŞALAN YARI FİNALE KADAR YÜKSELDİ

CW Enerji Ligi 3. Etabı olan 16. Sekapark Yağlı Pehlivan Güreşleri büyük bir heyecan içinde geçti. Cuma namazı sonrası başlayan dev organizasyon akşamki final maçı ile tamamlandı. Yarı finalde ilimiz pehlivanlarından Hüseyin Gümüşalan’a üstünlük sağlayan Yusuf Can Zeybek ile kendisi gibi Manavgat’tan Osman Kan’ı zorlanmadan geçen Ali Gürbüz finalde karşı karşıya geldi.

PUANLAMADA BASTIRDI

Orta tempoda geçen final müsabakasının normal süresinde yeniş çıkmadı ve puanlamaya geçildi. Puanlama esnasında tempo daha da arttı ve 4 kez iki tarafın da hamleleri geldi. Bir pozisyonda kasnağa iyi giren Ali Gürbüz, rakibinin de ayağının kaymasını fırsat bildi ve Zeybek’i bastırıp puanı ve kemeri aldı. Böylece Gürbüz Kırkpınar Güreşleri öncesi ne kadar iddialı olduğunu ortaya koydu.

HÜSEYİN’İN KAŞI AÇILDI

İlimiz pehlivanlarından, Kağıtspor’un sporcusu Karamürselli Hüseyin Gümüşalan oldukça başarılı bir performans ortaya koydu. Çeyrek finalde Osman Aynur’un kafa darbesi ile sağ kaşı açılan ve sakatlanan Hüseyin Gümüşalan yarı finalde Yusuf Can Zeybek karşısında elinden geleni yapsa da puanlamada rakibine yenilmekten kurtulamadı.

ALPASLAN ARSLAN’A HELAL OLSUN

Gün sonunda dereceye giren Ali Gürbüz, Yusuf Can Zeybek, Hüseyin Gümüşalan ve Osman Kan’a ödüllerini protokol üyeleri takdim ederken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Dairesi’nin organizasyondaki başarısı takdir ile karşılandı. Güreşlerin koordinatörü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Müdürü Alpaslan Arslan ve ekibi 3 gün boyunca güreşlerin sağ salim geçmesi için büyük bir efor sarf ederken organizasyon becerisi ile alkışları topladı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hükümete yakınlığı ile bilinen Gazeteci
Sıradaki Haber Cem Küçük canlı yayında bombayı patlattı ‘Emeklilere o tarihte bir zam daha gelecek’