Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sendika Başkanı Büyükakın’a oy istedi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin toplu iş sözleşmesinde konuşan Hizmet İŞ Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hizmet Ersoy, 31 Mart yerel seçimleri için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a oy istedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin toplu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde çalışan yaklaşık 10 bin işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi ek protokol imza töreni bugün gerçekleşti. Geçtiğimiz günlerde İlçe Belediye Başkan Adayları bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkan Tahir Büyükakın belediye işçilerinin enflasyon artı 2 puan olan 6 aylık zamları geçtiğimiz yüzde 49.25’e çıkardıklarını açıklamıştı. Ancak sosyal haklara yapılmayan bu zam ile ilgili işçilerin talebi üzerine yeniden görüşmeler başladı

“5 SENDİKA İLE PROTOKOL”

İşçilerin sadece ücrete yapılan bu zam oranını kabul etmemesi üzerine sosyal haklarla ilgili de yeniden görüşmeler yeniden yapıldı. Hizmet İş Sendikası, Hak İş Sendikası, Liman İş Sendikası, Özgüven Sen ve Özsağlık İş Sendikası yeniden işverenlerle görüşmeye başladı. Bazı ilçelerde yemek paralarının düşük kalması nedeniyle yemek ücretlerinde de düzenlemeye gidildi. Bugün düzenlenen imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Muharrem Subaşı, Sağlık İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Sedat Balkan, Özgüvensen Sen Kocaeli Şube Başkanı Adnan Uysal

“İYİ Kİ VARSINIZ SAYIN BAŞKANIM”

Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Muharrem Subaşı yaptığı konuşmada, “Buradaki buluşmamız işçi arkadaşlarımızın daha iyi bir geleceği içindir. Bu protokolün anlamı büyüktür. Bu sözleşmede emeği olan Büyükşehir Belediye Başkanım, hizmet İŞ, Sendikası Genel Başkan Yardımcım, İSU Genel Müdürüm, Emekçi Arkadaşlarım desteklerinizden dolayı teşekkür ederim. Sendikamız belediyemiz ve siz üyelerimiz ile birlikte geldiğimiz noktada imzamız işçinin kararlı anlayışı ile vücut bulmuştur. Protokolümüzün bir anlamı da uzlaşma kültürünün sadece sözden ibaret olmadığını, tarafların birbirinden emin şekilde adım atarak ortak noktada buluşmanın göstergesidir. Burada imzaladığımız protokolün bundan sonraki sözleşmelere emsal teşkil etmesini diliyorum. İyi ki varsınız Tahir Başkanım” ifadelerini kullandı.

“İBADET AŞKI İLE ÇALIŞAN İŞÇİLER”

Daha sonra kürsüye çıkan Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, “Bugün emekçi kardeşlerimizin yaşam standartlarını yükseltmek için yapılan ek protokolü imza altına almak, ve sizlerin sevincine ortak olmak için buradayız. Emek teri döken işçilerin alın terini görüyorum. Bu salonda insanların huzur ve refahı için çalışan, işçilerin mutluluğu için ter döken değerli belediye başkanımız ve arkadaşlarını görüyorum. İbadet aşkı ile çalışan emekçi kardeşlerimi görüyorum. Toplu iş sözleşmemiz hayırlı olsun. Alın teri akıtıyoruz, helal rızık peşinde koşuyoruz. Ekilmeden biçilmeyeceğini biliyoruz. Emek olmadan ekmek, erdem olmadan hizmet olmaz. Bu anlayışla üyelerimize hizmet ediyoruz.

OY İSTEDİ

31 Mart yerel seçimlerine yaklaşırken istediğimiz ve niyazımız emeğe ve emekçiye değer veren Tahir Başkanımızn bir kez daha Büyükşehir belediye başkanı seçilmesidir. 31 Mart seçimlerinde Tahir Büyükakın başkanımızı rekor oy ile yeniden seçtirmeye var mısınız? Tüm arkaşlarımız üzerine düşeni yapacatır”  dedi.