Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sepetçi karıştı! Vatandaşın iddiası: TOKİ Başkanı yumruk attı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki katıldığı TOKİ anahtar teslim töreninde hak sahipleri isyan etti. Programa katılan TOKİ Başkanı Ömer Bulut kendisine tepki gösteren hak sahibine yumruk attı

Çevre, Şehircilik ve İklim

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İzmit Sekbanlı-Sepetçi’de inşa edilen TOKİ konutlarının sahiplerine dairelerini teslim etmek için bugün Kocaeli’deydi. 2021 yılında inşaatı başlayan TOKİ Sepetçi konutlarında ihaleler çeşitli sebeplerle iptal edilirken konutların 2023 yılının mart ayında teslim edilmesi bekleniyordu. TOKİ Sepetçi ve Sekbanlı’da hak sahibi olan 747 kişi, konutların teslim edilmesi için eylem yapmış ve hem TOKİ aidatı hem de kira ödemekten yorulduklarını ifade etmişlerdi.

İSYAN ÇIKTI

Bugün öğle saatlerinde gerçekleşen anahtar teslim töreninde ortalık karıştı. Bakan Özhaseki’nin konuşması sonrası temsili olarak 5 aileye anahtar teslim edildi. Anahtar teslimi sırasında hak sahipleri duruma tepki gösterdi. “Gerçek hak sahibi bizleriz onlar partili” hak sahipleri duruma isyan etti.

TOKİ BAŞKANI YUMRUK ATTI

Yapılan binalarda eksiklikler olduğunu Bakan Özhaseki’ye anlatan hak sahipleri daha sonra TOKİ İdare Başkanı Ömer Bulut ile görüştü. 1 aydır evlerde gaz olmadığını ifade eden Hak sahipleri temsilcisi durumu İshak Arslan, TOKİ İdare Başkanı Ömer Bulut’un kendisine yumruk attığını iddia etti.

Duruma isyan eden hak sahipleri temsilcisi İshak Arslan, “Bana ne yaptığını gördünüz. Biz neyin derdindeyiz onlar neyin derdin. Donuyoruz ya. Ömer Başkan geldi ağzıma yumruk vurdu. Biz hak sahibiyiz. Mağduruz. Anahtar teslim etmeye kendi adamlarını çağırıyorlar” şeklinde konuştu.