Serdar Adalı kimdir? Beşiktaş Başkan Adayı Serdal Adalı ne iş yapıyor, mesleği nedir?

Serdal Adalı, 3 Aralık'ta gerçekleştirilecek olan Beşiktaş Olağanüstü Genel Kurul'da başkan adayı olarak öne çıkıyor. Daha önce 2013 ve 2019 yıllarında Beşiktaş Başkanlığına aday olan ve bu seçimlerde kaybeden Adalı, tekrar adaylık için hazırlanıyor.

Serdal Adalı'nın Kişisel ve Mesleki Geçmişi

1964 yılında Adana'da dünyaya gelen Serdal Adalı, iş insanı olarak tanınıyor. California Üniversitesi'ndeki eğitimini yarıda bırakarak ailesiyle birlikte Adalı Holding'i kuran Adalı, inşaat, servis, lojistik, catering ve enerji alanlarında faaliyet gösteriyor. Holding, uluslararası alanda 6 bini aşkın çalışanıyla hizmet vermektedir.

Türkiye Jokey Kulübü Başkanlığı ve Beşiktaş'taki Görevleri

Serdal Adalı, 21 Eylül 2012 tarihinde Türkiye Jokey Kulübü'nün 25. başkanı olarak seçildi. Aynı zamanda Beşiktaş kulübünde futbol şube sorumlusu ve asbaşkan olarak görev yapmış bir isimdir.

Beşiktaş Başkanlık Seçimleri

25 Mayıs 2013'te Beşiktaş başkanlığına adaylığını açıklayan Adalı, 16 Haziran 2013'teki seçimde başkanlığı kazanamamıştı. 2019 yılında Fikret Orman'ın istifasının ardından gerçekleşen başkanlık yarışında ise Ahmet Nur Çebi'nin ardından ikinci olmuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ