Servisçiler Odası Başkanının Şenol İkizek’in korsan mücadelesi: Alışkanlık oldu

Göreve geldiğinden beri yaklaşık bin 700 korsan servisin yakalanmasına vesile olan Kocaeli Servisçiler Odası Başkanı Şenol İkizek korsan servis ile mücadelenin kendisi için bir alışkanlık haline geldiğini ifade etti.

Servisçiler Odası Başkanının Şenol İkizek’in korsan mücadelesi: Alışkanlık oldu

8 Ocak 2022 tarihinde Kocaeli Servis Araçları Odası Başkanı olan Şenol İkizek ilimizde büyük bir sorun haline gelen korsan taşımacılıkla mücadele ediyor. Göreve geldiği günden bu yana yaklaşık bin 700 korsan taşımacılık yapan aracın bağlanmasında rol aldıklarını ifade eden Servisçiler Odası Başkanı Şenol İkizek, korsan servisle mücadelenin kendisi için bir alışkanlık olduğunu ifade etti.

“VATANDAŞIN SOSYAL HAKKI OLMUYOR”

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şubesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Denetim ekibi ile koordineli bir şekilde çalışan İkizek Korsan servisler ile mücadele sürecini Nokta TV’ye anlattı. Korsanla mücadelenin vatandaşın hakkının korunmasına da yönelik olduğunu ifade eden İkizek, “Korsanla mücadele hem vatandaşın hem esnafın hakkının korunmasına yönelik. Vatandaş korsan bir araca bindiği zaman kaza geçirdiğinde bir sosyal hakkı olmuyor. Sigorta, kasko, koltuk sigortası olmadığından dolayı sakatlanma ve ölüm durumunda ailesi hiçbir hak talep edemiyor. Bizim esnafımızın hakkının korunması konusunda da korsan taşımacılıkla mücadele ediyoruz. Haksız rekabet ve devletin vergi kaybı oluyor. Biz de bununla ilgili odamız çerçevesinde mücadele ediyoruz” dedi.

“ALIŞKANLIK OLDU”

2014 yılından beri servisçilik yaptığını ifade eden İkizek, “Bir dönem işsiz kaldım. Bir sürü P plaka harici korsan araç vardı. Bununla ilgili notlarımı aldım. Zamanın ilçe emniyet müdürü, bir ilçemizde, ilçe emniyet müdürlüğüne çıkarak konuyu arz ederek haksız rekabeti dillendirdim. Korsan sayısı azaldıkça ben ve meslektaşlarımın iş bulma imkanı da arttı. Sonrasında korsanla mücadele bende bir alışkanlık oldu. Esnafımız boşta kalmasın diye mücadeleye devam ettim. 2022 yılından beri de Oda Başkanlığı görevini yürütüyorum” dedi.

“KAZALARIN ÇOĞU KORSAN KAYNAKLI”

2017 yılında İzmir’de 3 yaşındaki bir çocuğun serviste unutulması sonrası hayatını kaybettiği olayı hatırlatan İkizek, “Alperen bebeğimizin bir korsan servis aracında unutulması vakası var. Alperen bebek o olayda hayatını kaybetti. Unutulduğu servis korsan servisti. Bir servisçinin arabası değildi. Sektörden olan biri gerekli önlemleri alıp kontrollerini yaptıktan sonra aracını terk ederdi. Fakat bu işi bilmeyen bir insan olduğu için kontrollerini yapmadan araçtan indiği için yavrumuz hayatını kaybetti. Ondan sonra yeni yasalar geldi. Şimdi burada korsan taşımacılığın karşı durmamızın sebeplerinden biri de bu olayların yaşanmaması. Yaşanan kazaların çoğu korsan taşımacılıkla olan kazalardır. Biz bundan dolayı hem halkın hem esnafın hem de devletin zarar görmemesi için mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

“BİN 700 ARAÇ BAĞLANDI”

Korsan Servis ile mücadele sürecini anlatan İkizek, “Tespitlerimiz fazla ama yetişebildiklerimiz fazla olmuyor. Kocaeli büyük bir kent sanayi kenti, yoğun bir trafiği var. Emniyet personellerimiz, jandarma personelleri UKOME ekiplerimiz yoğun bir çalışma yapıyor. Yetişmeye çalışıyor ama bölgedeki hareketlilik çok olduğundan dolayı her tarafa yetişemiyor. Biz acizane Trafiğin daha sakin olduğu saatlerde veya ana saatlerde de genel uygulama olduğu zaman yetişmeye çalışıyoruz. Göreve geldiğimizden beri bin 700 küsür araba bağlandı. Birebir ihbarlar da var, esnafımızdan bize gelen ihbarlar da var. Bize gelen ihbarlarla gerek mail yoluyla, gerek arayarak, gerek birebir takip ederek emniyete bildiriyoruz, jandarmayı bildiriyoruz. Onlar da yakaladıkları zaman gerekli işlemleri yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

“ÇÜRÜK ELMALAR İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

Kanunda boşluk olduğunu ifade eden İkizek, sorunun çözümü için, “Hem karayolu taşıma kanunu var, hem trafik kanunu var. Uyanıklar kanunlardaki boşlukları değerlendiriyor. Turizm şirketleri işleri korsan araçlara veriyor. Turizm şirketlerine de bir ceza olursa bu kesin çözüme ulaşır. Biz kendi içimizdeki çürük elmaların ayıklanması konusunda da mücadele ediyoruz. Bununla ilgili eğitimler düzenliyoruz. Bunun haricinde de kadının elinin değdiği yer güzelleşiyor. Servis konusunda da kadın adaylarını odamıza başvurmasını bekliyoruz” dedi.

Kaynak: Serhat Güneş