Sessiz yok oluş

Cengizhan Göksu

Cengizhan Göksu

Tüm Yazıları

Selamlar sevgili okurlarım. Bugün hepimizin mücadele etmesi gerektiği bir konu hakkında sesleneceğim sizlere.
Evet, konumuz ülkemizdeki genç, yaşlı hatta çocuk yaşlara kadar inmiş olan uyuşturucu belası...

Ne zaman bir köşe başına doğru yürüsem içim bir tuhaf oluyor acaba yine mi? Sorusu aklıma geliyor.
Yine mi? derken ne demek istedim söyleyeyim.

Bir gün bir parkın ortasında yedi, sekiz tane gencin bir genci sıkıştırıp darp ettiğini gördüm. O muhitin gençleri beni sever, sayarlar." Durun çocuklar ne yapıyorsunuz" diye sorduğum vakit, hemen hemen hepsi "abi dur sen karışma bu bizim meselemiz" dedi. Tabi ben dayanamayıp çocuğu ellerinden aldım. "Seni neden dövüyorlar" dedim yarım yamalak Türkçesi ile "bilmiyorum" dedi. Çocuklarda konuşmadı mevzu hakkında. Dayak yiyen çocuktan şüphelenip duvara yasladım ceplerini kontrol ettim bu benim güvenliğim içindi sonuçta can havli ile bana zarar verebilirdi. Cebinden bir tomar para çıktı. "Sen iş yapıyorsun" diye sordum cevap vermedi. Diğer çocuklardan bir tanesi sonunda konuştu "abi bu uyuşturucu satıyor hem de ortaokulun önünde" diyince sinirlendim, emniyet güçlerimizi aradım ve şahsı emniyet güçlerimize teslim ettim. Bu olay sonrasında her okul kenarına, köşe başına geldiğimde çocuklarımızla konuşmaya çalışan gizemli adam arar gözlerim. Acaba yine mi? diye.
Ülkemizde uyuşturucu kullanımı o kadar artmış ki! inanın içine girsek çıkamayız belki de. Her türlüsünü kullanıyorlar. Aklınıza, hayalinize gelmeyecek maddelerden uyuşturucu yapıyorlar. Hatta bazıları kişiyi günlerce uyutmuyor. Zombi gibi geziyorlar ortalıkta.

Peki bunun önüne nasıl geçilecek..

Ülkesini, geleceğini seven ve düşünen her birey üstüne düşeni yapmalıdır.

Beyni uyuşmuş bir neslin ne ülkeye ne vatana nede millete faydası olur.Okul etraflarında, barlarda, diskolarda, kafelerde vs insanlar bilinçli bir şekilde ortak hareket ederek bu zehir tacirlerinin üstesinden gelmelidir.Ergenlik döneminde çocuğu olan ebeveynler çocuklarını bu konuda hassasiyetle sürekli kontrol etmelidir.
Evlatlarımızın, geleceğimizin sessiz yok oluşlarına bilerek göz göre göre seyirci kalmamalıyız.

Madde kullanımı ve bağımlılığı sadece kullananı etkilemez. Bu sorun hepimizin toplumun sorunudur...

Sevgiyle kalın ..