Sevgi Kılıç kimdir? Sevgi Kılıç nereli, kaç yaşında?

Sevgi Kılıç kimdir? Sevgi Kılıç nereli, kaç yaşında?

1993 yılında İstanbul'un Beykoz ilçesinde dünyaya gelen yetenekli avukat, Beykoz'un genç ve dinamik yüzlerinden biri olarak siyasi arenada kendini göstermeye devam ediyor. Anne Seyyare ve baba Turan'ın çocuğu olarak hayata gözlerini açan avukat, ilkokul ve ortaokulu memleketinde tamamladı.

Hukuk ve Siyasette İleri Eğitim

2016 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan genç avukat, yurt dışında da eğitimine devam etme kararlılığını gösterdi. Amerika'daki Harriet Fulbright College ve İngiltere'nin EC Brighton okulunda İngilizce dil eğitimi alarak uluslararası arenada da bilgisini pekiştirdi. Meslek hayatına İstanbul Barosu'na kayıtlı bir avukat olarak devam ederken bir yandan da Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında eğitimini sürdürüyor.

Siyasi Kariyerinin Başlangıcı

Beykoz Gençlik Kolları'nda siyasi hayata atılan genç yetenek, Beykoz Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı görevini yürüterek önemli bir sorumluluk üstlendi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Beykoz meclis üyeliği için aday oldu ve politik alandaki etkinliğini sürdürdü.

Parti Meclisi'ne Seçilme Başarısı

25-26 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi'nin 37. Olağan Kurultayı'nda genç avukat, Parti Meclisi Üyesi olarak seçildi ve siyasi kariyerinde önemli bir basamak daha tırmandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ