Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şevki Yılmaz hanedan düğününe damga vurdu: Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum!

II. Abdülhamid’in 4. kuşak torunu olan Orhan Osmanoğlu’nun kızı Berna Sultan Osmanoğlu, İstanbul’da düzenlenen törenle evlendi. Törene eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz’ın sözleri damga vurdu. Düğünde konuşan Yılmaz, “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum” derken, nikah şahidi tarihçi İlber Ortaylı ne yapacağını şaşırdı.

II. Abdülhamid'in 4. kuşak

Sultan II. Abdülhamid Han’ın 4. kuşak torunu Orhan Osmanoğlu’nun kızı Berna Sultan Osmanoğlu İstanbul’da evlendi. Yiğit Onur Kaya ile dünya evine giren Osmanlı hanedanının hayatta olan 14 kadın üyesinden biri olan Berna Sultan Osmanoğlu’nun düğünü gündem olurken, eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz’ın yaptığı konuşma sırasında kullandığı “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum” ifadeleri törene damga vurdu. Nikah şahidi olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın o sözler sonrasındaki tavrı ise dikkatlerden kaçmadı.

Yılmaz’ın yaptığı konuşma sosyal medyada hızla yayılırken, tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın bu sırada önce suratını çevirdiği, ardından da tavana baktığı görüldü. Ortaylı’nın bu tepkisi sosyal medyada gündem oldu.

NİKAH ŞAHİTLİĞİ YAPTILAR
Beykoz’daki nikah törenini Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın kıydı. Çiftin nikah şahitliğini Prof. Dr. İlber Ortaylı, eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz ve TV programcısı, yazar ve hattat Mehmet Fatih Çıtlak yaptı.

Yılmaz’ın o sözleri sosyal medyada tepkiye neden oldu. İşte o tepkilerden bazıları:

https://twitter.com/cengiz83882666/status/1759500232935800892

https://twitter.com/HsnDgn01/status/1759498353765683505

Ortaylı’dan Yılmaz’a: Bu sözler açık bir Atatürk düşmanlığıdır