Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şeyh Akif Caddesi yaşanmaz hale geldi! Muhtar Mehmet Nabi Keskin anlattı: Cadde dönüşüm bekliyor

Cedit Mahallesi Muhtarı Nabi Keskin gazetemize yaptığı açıklamalarda Şeyh Akif Caddesi’nin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu belirterek, “Caddede neredeyse hayat bitti. Çevre Bakanı Murat Kurum, Tahir Büyükakın’a dönüşüm için talimat verdi” dedi.

Cedit Mahallesi Muhtarı Nabi

Şehrimizin en büyük ve en önemli kentsel dönüşüm projesinin yapıldığı Cedit Mahallesi’nde binalar yükselmeye devam ediyor. Binalar yükselirken mahallede ise bazı sorunlar baş gösteriyor. Cedit Mahallesi Muhtarı Mehmet Nabi Keskin tüm içtenliğiyle mahallenin sorunlarını gazetemize anlattı.

CADDEDE YAŞAM ZOR

Binlerce insanın yaşadığı Cedit Mahallesi’nin en önemli sorunun Şeyh Akif Caddesi’nin durumu olduğunu belirten Keskin, caddedeki binalara kentsel dönüşümün şart olduğunu ifade etti. Muhtar Keskin, Cedit kentsel dönüşüm inşaatının hafriyat kamyonlarının caddeden geçtiğini ve neredeyse oradaki yaşama son verildiğinin altını çizdi.

BAKAN KURUM TALİMAT VERDİ

Cedit Mahallesi Muhtarı Mehmet Nabi Keskin Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un talimatı ile caddedeki binalar için dönüşüm çalışması yapacağını belirtti.

Hafriyat kamyonları caddede tıkanıklığa sebep oluyor…

Şeyh Akif Caddesi’nde yollar taş toprak içerisinde… Caddeden neredeyse günde yüzlerce kamyon geçiyor. 

“BAŞKA BİR YOL YOK”

Nokta Gazetesi’ne konuşan Keskin, “Kentsel dönüşüme girmeyen ancak dönüşümün yanı başında bulunan Şeyh Akif Caddesi’nin sol tarafının dönüşüme girmesini istiyoruz. Cadde artık yaşanmaz hale geldi. Kentsel dönüşüm alanından Turan Güneş Caddesi’ne başka bir yol olmadığı için hafriyat kamyonları Şeyh Akif Caddesi’ni kullanıyor.

“YOLDA SIKIŞIKLIKLAR YAŞANIYOR”

Mahallemizin en mağdur olduğu yer Şeyh Akif Caddesi. Esnaf ve vatandaşlar çok pişman. Araçların inşaat alanına girmesi için bu dar yolu kullanması gerekiyor. Bazen iki taraftan kamyon gelince yolda sıkışıklık yaşanıyor. Vatandaşlar yol kenarlarına da araç park ediyor. Anlayacağınız buranın gürültüsü bitmiyor.

Binaların camları toz içerisinde. Cadde sakinleri kapısını, camını açamıyor… 

“KİMSE CAMINI KAPISINI AÇAMIYOR”

Bu bölgede genellikle yaşlılar oturuyor. Cadde çamur içinde her yer toz toprak. Kimse camını kapısını açamıyor. Firma yıkamasını temizliğini yapmaya çalışıyor ama yetersiz. Tonlarca ağırlığı bulunan hafriyat kamyonları yollara ve mazgallara zarar veriyor. Kamyonların ve kırılmış mazgalların gürültüsü ise cabası.

Ağır tonajlı kamyonların geçtiği yol özellikle çocuklar için çok tehlikeli… 

“ÇOCUKLAR İÇİN TEHLİKELİ”

Kamyonların tekerleklerinin kirliliğinin alınması için bir havuz olması ve caddeye girmeden tekerleklerini temizlemesi gerekiyor. Ancak yapmıyorlar. Toz kalkmaması için kamyonların üstünü de kapatabilirler. Bu cadde çocuklar için tehlikeli. Çocukların kamyonların altında kalmasından çok korkuyoruz.

“BODRUM KATLARI SU BASIYOR”

Kış mevsimine yaklaşıyoruz. Artık daha çok yağmur yağacak. Ancak burada mazgallar yetersiz. Bir yağmur yağdığı zaman mazgallar taşıyor ve sular Bostanlar sokağa kadar ilerliyor. Sokağın bodrum katlarını su basıyor. Mazgalların acilen arttırılması ve büyütülmesi gerekiyor. Ayrıca İzmit Belediyesi sorumluluğunda olmamasına rağmen caddesinin temizliği ile ilgileniyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de her zaman taleplerimizi karşılıyor.

Zaten yetersiz olan ve kamyonların zarar verdiği mazgallar su baskınlarına neden oluyor. Muhtar Keskin su baskınlarının önüne geçmek için daha büyük mazgalların takılması gerektiğini vurguluyor. 

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE TALİMAT VERDİ”

Geçtiğimiz aylarda ilimize gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a bu caddenin kentsel dönüşüme girmesini istediğimizi ilettik. Kendisi bu konuyu olumlu karşıladı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a çalışma yapılması talimatı verdi. Kurum her gelişinde taleplerimize kulak veriyor” dedi.

Bölge esnaflarından Ahmet Yılmaz, bir an önce bu sıkıntıların çözülmesini istiyor.

KAMERA: EREN DEMİRTÜRK

FOTOĞRAF: SUDE KALYONCUOĞLU