SGK Memur Maaş Farkı Ödeme Tarihi SON DAKİKA AÇIKLANDI! Memur Maaş Farkları Ne Zaman Yatacak BELLİ OLDU! 4c Emekli Maaş Farkları Ödeme Tarihi

SGK son dakika açıklaması az önce geldi. 2024 yılında zamlı maaşlarını almaya başlayan memur emekli maaş farkı ödemelerinde beklenen tarih geldi. Emekli Sandığı emeklilerinin beklediği Ocak 2024 zam farkı ile harp ve vazife malullerinin 2023 ek ödemeleri tarihi açıklandı. Peki, memur maaş farkları ne zaman yatacak? İşte 4c emekli maaş farkları ödeme tarihi..

SGK Memur Maaş Farkı Ödeme Tarihi SON DAKİKA AÇIKLANDI! Memur Maaş Farkları Ne Zaman Yatacak BELLİ OLDU! 4c Emekli Maaş Farkları Ödeme Tarihi

Emekli maaşı memur zammı açıklandı. 23 Ocak Salı günü Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Emekli Sandığı maaş farkı tarihi açıklandı. Emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 2024 yılı Ocak ayı zam farkları belli oldu. Milyonlarca vatandaşın gündeminde ilk sırada yer alan memur maaş farkları ne zaman yatacak belli oldu. Harp ve vazife malullerine yapılacak 2023 yılı ek ödemelerinin ödenmesi açıklaması geldi. Dört gözle beklenen memur emekli maaş farkı ne zaman yatacak açıklaması yapıldı. Peki, maaş farkı ne zaman yatar? Memur emeklisine maaş farkı ne zaman yatacak? İşte 4c emekli maaş farkları ne zaman ödenecek tarihi..

MEMUR EMEKLİSİ MAAŞ ZAM FARKI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Vatandaşların memur emeklisi maaş zam farkı ne zaman ödenecek sorusu yanıt buldu. SGK son dakika açıklaması az önce geldi. SGK emekli maaş farkı açıklamasında, "5510 sayılı Kanunun 4/1-(c) (Emekli Sandığı) bendi kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı almakta olanların 1 Ocak 2024 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan aylık farkı aylık almakta oldukları Banka ve PTT Şubelerine gönderilerek 26 Ocak 2024 Cuma günü ödenmeye başlanacaktır" denildi.

4C EMEKLİ MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Aylıklarını her ay alanlara Ocak ayı olmak üzere 1 aylık tutarında, aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan 1. Grupta Kasım-Aralık-Ocak döneminde aylık alanlara 1 aylık tutarında, 2. Grupta Aralık-Ocak-Şubat döneminde aylık alanlara 2 aylık tutarında, 3. Grupta Ocak-Şubat-Mart döneminde aylık alanlara 3 aylık tutarında ödeme yapılacağı söylendi. 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanununda yılın en geç ilk üç ayı içinde harp veya vazife malullüğü aylığı bağlananlar ile bu kapsamda olup aylık bağlanan hak sahiplerine tarih verildi. Maluliyet derece ve göstergelerine göre ek ödeme ödemesi gündeme geldi. 5510 sayılı Kanunun 4/1-(a) (SSK), 4/1-(b) (BAĞ-KUR) ve 4/1-(c) (Emekli Sandığı) kapsamında aylık almakta olan 59 bin 33 kişiye ödeme yapılacağı bilgisi verildi. Toplamda 992,9 Milyon TL olan ödemeler 30 milyon 434 bin 84 TL ile 16 milyon 739 bin 16 TL arasında değişiyor. 2023 yılı ek ödeme tutarları hak sahiplerinin banka hesaplarına veya PTT merkezlerine 26 Ocak 2024 Cuma günü ödenmeye başlıyor.