SGK personel alımı son durum! Sosyal Güvenlik Kurumu SGK personel alımı başvuruları ne zaman başlıyor, şartları neler?

SGK personel alımı son durum! Sosyal Güvenlik Kurumu SGK personel alımı başvuruları ne zaman başlıyor, şartları neler?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), taşro teşkilatı kadrolarında istihdam edilmek üzere 100 sosyal güvenlik denetmen yardımcısı alımı gerçekleştirecek. SGK personel alımı başvuru tarihleri ve şartları son dakika açıklaması ile belirlendi. İşte detaylar:

SGK'nın taşro teşkilatında istihdam edilmek üzere yapacağı 100 sosyal güvenlik denetmen yardımcısı alımı için başvuru tarihleri ve şartlar belli oldu. Başvurular, e-Devlet üzerinden "Sosyal Güvenlik Kurumu - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım" bölümünden veya Kariyer Kapısı adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak.

Başvurusunu tamamlayan ve şartları sağlayan adaylar arasından KPSS puan sırasına göre yüksek puan alan adaydan başlanmak üzere atama yapılacak kadro sayısının 4 katı aday sözlü sınava çağrılacak. Sözlü sınavın ardından başarılı olan adaylar SGK bünyesinde istihdam edilecek.

Başvuru Tarihleri ve Şartları:

  • Başvurular 25 Aralık 2023 tarihinde başlayacak ve 5 Ocak 2024 tarihinde sona erecek.
  • Başvurular e-Devlet üzerinden veya Kariyer Kapısı adresinden yapılacak.
  • Adayların en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarından hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakülte, yüksekokul veya bu fakültelerin sosyal hizmetler bölümlerinden mezun olmaları gerekiyor.
  • KPSSP39, KPSSP40, KPSSP41, KPSSP42, KPSSP43, KPSSP48 puan türlerinden en az 70 puan almış olmaları gerekiyor.
  • Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak.

Sınav ve Değerlendirme:

  • Giriş sınavı sözlü şeklinde ve tek aşamalı olarak yapılacak.
  • KPSS puan üstünlüğüne göre değerlendirme yapılacak.
  • Değerlendirmelerin ardından 10-19 Ocak tarihlerinde sözlü sınav yapılacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu, adayları sözlü sınav tarihinden en az on beş gün önce sınavın yapılacağı yer, gün ve saatine ilişkin bilgileri resmi web sitesi üzerinden ve kariyer kapısı işe alım platformu üzerinden duyuracak. Sınav, 26 Şubat 2024 ile 8 Mart 2024 tarihleri arasında SGK Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Erkan ÖZKAN toplantı salonunda gerçekleşecek. Adaylar, sınava T.C. Kimlik Kartı, Sürücü Belgesi veya Pasaport ile girebilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ