SGK'dan yeni düzenleme: Destek ödemesi kapıda!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ev işlerinde çalışan kişiler yönelik yeni bir destek programı başlattı.

SGK'dan yeni düzenleme: Destek ödemesi kapıda!

Bu yıl, ev işlerinde sigortalı işçi çalıştıran işverenler, sigorta prim oranlarını ve tutarlarını yakından takip ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 30 gün içinde 10 günden az süreyle sigortalı işçi çalıştıran işverenlere her gün için ödeme yapacak. Ev işlerinde sigortalı çalışanlar için prim oranları ve ödenecek tutarların detayları belirlendi. 30 gün içinde 10 günden az sürede sigortalı işçi çalıştıranlar için primler şu şekilde hesaplanıyor:

6 BİN 500 LİRA MADDİ DESTEK

- Ayda 9 gün sigortalı işçi çalıştıranlar için: 13,34 TL x 9 = 120,06 TL.

- Uzun Vadeli Sigorta Kolları ve Genel Sağlık Sigortası Primi: Ayda 10 günden az süreyle sigortalı işçi çalıştıranlar için 666,75 TL x 30 gün x %32,5 = 6.500,81 TL.

E-DEVLET

30 gün içinde 10 günden fazla süreyle sigortalı işçi çalıştıran ev işlerinde, primlerin en geç takip eden ayın sonuna kadar banka aracılığıyla veya e-Devlet Kapısı üzerinden “Kart ile Prim Ödeneği” seçeneğiyle “EK-9 10 günden fazla tahsilatı” olarak ödenmesi gerekecek. İşverenler, ev işlerinde sigortalı çalışanlar için asgari ücret desteğinden yararlanabilecek ve sigorta primlerini düzenli olarak ödeyerek yasal yükümlülüklerini yerine getirebilecek.

Kaynak: kamusonhaber.com.tr