Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sibel Gönül’ün oğlu Buğra Gönül konuştu: Neden CHP’yi seçti?

Kocaeli siyasetinin bugünkü gündemi, AK Parti’nin kurucularından Sibel Gönül’ün CHP’yi seçen oğlu Buğra Gönül. Ve Buğra Gönül, neden CHP’ye geçtiğini Nokta Gazetesine anlattı.

Kocaeli siyasetinin bugünkü gündemi,

2019 yılındaki yerel seçimlerde AK Parti’nin İzmit Belediye Başkan adayı olarak gösterilen, partinin kurucu Kadın Kolları İl Başkanlığını yapan, Kocaeli eski Milletvekili ve AK Parti Kadın Kolları eski Genel Başkanı Azize Sibel Gönül’ün oğlu Buğra Gönül, CHP Kartepe İlçe Örgütüne giderek Kartepe Belediye Meclis üyesi aday adaylığı başvuru dosyasını teslim etti.

BUĞRA GÖNÜL KONUŞTU

Mimarlık yapan 30 yaşındaki Buğra Gönül, neden CHP’yi seçtiğini anlattı. CHP’den Kartepe Belediye Meclis üyesi aday adaylık başvuru sürecini anlatmasını istediğimiz Buğra Gönül, “Zaten aklımda olan, hep düşündüğüm bir süreçti. Ailemle de görüştüm, onların fikirlerini aldım. Onlar da hür irademle aldığım bu karara saygı duydular. Bu tamamen kendi kararımdı, olgunlukla karşıladılar” dedi.

“ANNEMİN GÜNDEMİ SİYASET DEĞİL”

“Anneniz Sibel Gönül, AK Parti için çok önemli bir isim. Siz bu kararı alırken, kendiniz ve aileniz için artısını, eksisini iyi düşündünüz mü? Ailenin bir zarar göreceği üzerine bir düşünce oldu mu?” şeklindeki sorumuzu yanıtlandıran Buğra Gönül, “Annemin gündemi zaten siyaset değil. Bildiğiniz gibi, hastalıklarla mücadele ediyor. Kendisinin siyasi olarak çok fazla bir hareket kabiliyeti yok. Bireysel bir karar aldım, onlarla paylaştım. Ve annem de babam da saygıyla karşılayıp beni bu noktada herhangi bir hamleye zorlamadılar” dedi.

“KAYIT DA YAPTIRMADIM, GÖREV DE ALMADIM”

“Anneniz Sibel Gönül, AK Parti’de çok önemli görevler üstlendi. 2019 yılında da İzmit’te belediye başkan adayı oldu. CHP’ye geçinişiniz ardından şunu da sormak istiyoruz: Annenizin aktif siyasetin içinde olduğu dönemde de mi AK Parti’yi desteklemiyordunuz?” şeklindeki sorumuza yanıt veren Buğra Gönül, “Ben 2016 yılına kadar üniversitedeydim. Liseyi ve üniversiteyi Ankara’da okudum. 2016’dan sonra Kocaeli’ye geldim. Daha önce hiçbir partide görev de almadım, bir kayıt da yaptırmadım.

“KENDİMİ HAZIR HİSSETTİM”

Askerlik görevimi 2018 yılında ifa ettim. Doğru, annem bir adaylık süreci de geçirdi. Ancak ben durum, olgunluk ve vaziyet olarak, bugün itibarı ile kendimi hazır hissettim ve aday adaylık başvurumu yaptım. Bizim ailemiz, demokratik bir aile. Herkesin kendi fikri var, kendi kararlarını kendi veriyor ve ona göre yaşıyor” dedi.

“AK PARTİ KENDİSİYLE TEMAS KURDU MU?”

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’ın, “Gönül isterdi bizimle beraber siyaset yapsaydı” şeklindeki çağrısını sorduğumuz ve daha önce kendisiyle herhangi bir AK Partili teşkilat mensubunun iletişime geçip geçmediği konusunda soru yönelttiğimiz Buğra Gönül, “Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’ın bu sözleri sanıyorum ki annem Sibel Gönül’den dolayıdır. Tabi ki söylediklerine saygı duyuyorum ve teşekkür ediyorum. Herhangi bir AK Partili’den de herhangi bir teklif almadım, bir kontak kurulmadı. Tabi beni arkadaş ortamlarında farklı yerlere çekmek isteyenler oldu. Ancak gördüğünüz gibi, CHP’den aday adaylık başvurumu yaptım” açıklamasında bulundu.

Sibel Gönül’ün oğlu CHP’den aday adayı oldu!

Oğlu CHP’den aday adayı olan Sibel Gönül konuştu: Oğlum 30 yaşında, kendi kararı

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman: Biz Sibel Gönül’ün oyunu alırız

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CHP lideri Özgür Özel'in çağrısıyla
Sıradaki Haber CHP’de İmamoğlu zirvesi sona erdi: Nasıl bir yol izlenecek?