Sigaraya zam geldi! Tekeller kaldırma kararı aldı

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar bir sigara grubuna daha zam geldiğini sosyal medya hesabından paylaşırken, Türkiye Tekel Bayileri Platformu da ülke genelinde tekel bayilerde sigara satışını durduracağını açıkladı.

Sigaraya zam geldi! Tekeller kaldırma kararı aldı

Tekel Bayileri Platformu Derneği Başkanı Erol Dündar’ın yaptığı paylaşımla bir sigara grubundaki en düşük ücret 51 TL olurken; en yüksek sigara ücreti de 60 TL’ye yükseldi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Twitter üzerinden hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda bir sigara grubuna daha zam geldiğini duyurmasının yanı sıra Türkiye Tekel Bayileri Platformu da sigara satışlarını tekel bayilerde durdurabilir.

TEKELLER HAKSIZ REKABETE MARUZ KALIYOR

Platform tarafından yapılan açıklamada son sigara zamlarının ardından henüz zam geçişi yapmayan sigara gruplarının tekellere sigara tedariki sağlamadığı ve bu sebeple sigara satışlarının kısıtlandığı belirtildi. Açıklamada ayrıca banka pos oranlarının yüzde 3’ün üzerine çıkmasıyla kâr marjlarının tamamen bankaların kasalarına gittiği ifade edildi. Sigara kâr marjının 4,5 olduğu belirtilen açıklamada tekellerin haksız rekabete maruz kaldığı da eklendi.

“SİGARA KÂR MARJI ÇOK DÜŞÜK”

Aşırı zamların tüketiciyi hem sigarada hem alkolde kaçak ürünlere ittiği belirtilen açıklamada “Sigara kâr marjı çok düşük ve bizler tekel bayiler olarak Türkiye geneli kâr marjı düşük hiçbir tütün mamulünü satmama kararı almayı düşünüyoruz” ifadelerine yer verildi.

Sigaraya zam geldi! Tekeller kaldırma kararı aldı - Resim : 1

Kaynak: HABER MERKEZİ