Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sinan Ateş davası açıklaması: Ülkeyi çetelere teslim etmeyin

Yarın başlayacak olan Sinan Ateş davasına değinen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan davayı yakından takip edeceklerini ifade ederek, “İktidarda bir gün daha kalmak uğruna bu ülkeyi çetelere teslim etmeyin” dedi.

Yarın başlayacak olan Sinan

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Kocaeli 2. Olağan il kongresi bugün İzmit’te bulunan Luxor Garden Otel’de yapıldı. Mevcut İl Başkanı Zeynep Aydın Sudan’ın yeniden aday olmadığı kongrede partinin Karamürsel Belediye Başkan Adayı Yunus Emre Katı tek aday olarak yeni başkan oldu. Öğle saatlerinde başlayan kongreye Genel Başkan Ali Babacan da katıldı.

“İNSANLIĞINIZ YARGILANACAK”

Yaptığı konuşmada yarın başlayacak olan Sinan Ateş duruşmasına da değinen Ali Babacan, “Sinan Ateş cinayetinin ilk duruşması yarın görülecek. Ülkemizin yargısı için büyük bir sınav bu dava. Yargı içinde yaşanan krizlerin bir sınavı. Sinan Ateş davasında iktidarın istemediği bir karar çıkar mı? Buna inanan yok. Bu sonuç herkesi ilgilendiriyor. Yarın başlayacak davada sadece cinayetin zanlıları yargılanmayacak, yarın başlayacak davada sizin insanlığınız da yargılanacak.

“KARANLIĞIN MI YANINDASINIZ HUKUKUN MU?”

İktidara bunu hatırlamak istiyorum. Katillerin kimlerin evinde yakalandığını da biliyorsunuz. Bu cinayetin kimler tarafından organize edildiğini de biliyorsunuz. Karanlığın mı yanındasınız yoksa hukukun mu yanındasınız.

“ÜLKEYİ ÇETELERE TESLİM ETMEYİN”

Sayın Erdoğan size de sesleniyorum. 90’ların karanlıklarının mı yanındasınız, yoksa gözlerinin içine bakarak babamın katilini bulun diye sinan Ateş’in evlatlarının katilinin mi yanındasınız. Demokrasiye, adalete inanan bu ülkenin vatandaşlarının yüzünü yere düşürmeyin. İktidarda bir gün daha kalmak uğruna bu ülkeyi çetelere teslim etmeyin.

“DAVAYI YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ”

Yarın başlayacak dava partililerimiz süreci takip edecek. Ayşe Hanım’ın iki kızı var. Küçük kızı annesi her gün evden çıkarken anne beraber çıkalım diyor. Seni öldüreceklerse beni de öldürsünler diyor. 9 yaşındaki çocuğa bunu söyletirken vicdanınız hiç mi sızlamıyor. Yarından itibaren başlayacak davayı yakından takip edeceğiz” dedi.