Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sinan Ateş davasında yeni gelişme: Azmettirici ortaya çıktı mı?

Sinan Ateş cinayetine ilişkin yürütülen davada yeni bir gelişme yaşandı. Tetikçiler hakkında dikkat çeken bir bilgi ortaya çıktı.

Sinan Ateş cinayetine ilişkin

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin dava karar aşamasına yaklaşırken, yeni bir gelişme yaşandı ve dosyaya önemli bir yazışmanın girdiği ortaya çıktı. Hakkında soruşturma açılan Komiser Talha A.’nın yazışmalarında, davanın sanıklarından Tolgahan Demirbaş’a cinayet sonrası bilgi notu gönderdiği aktarıldı. Komiserin o yazışmada tutuklu avukat Serdar Öktem’i işaret ederek “Çocukları bulan o” ifadesini kullandığı bildirildi.

AZMETTİRİCİ ORTAYA ÇIKTI MI?

DW Türkçe’nin haberine göre, Cinayetin işlendiği dönemde Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube’de komiser olarak görev yapan Talha A.’nın el konulan telefonundan çıkan yeni yazışmaları Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından mahkemeye yönlendirildi. Talha A.’nın yaptığı yazışmalarda cinayetle ilgili bazı kişilerle mesajlaştığı görüldü. Belgeye göre A., o dönem Serdar Öktem’in neden gözaltına alındığına ilişkin soruya “Avukat diye biliyorum. Çocukları bulan o. Çep’in avukatı” diye yanıt vermiş. Davanın sanıklarından Doğukan Çep’in Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi olduğu iddia ediliyor. Yaptığı bir yazışmada gözaltına alınan Emre Yüksel’in Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın özel kalemi olduğunu yazan Talha A., “Kim kaldı, kimi alırlar başka” sorusuna ise “AYY” diyerek Yıldırım’ı işaret ediyor. Talha A.’nın Sinan Ateş cinayetinden sonra yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiği anlaşıldı. Konu hakkında iletişime geçtiği kişilere, “Dodo yakalanmış”, “Tolgahan hapı yuttu”, “Ceza alır”, “Yardım yataklıktan”, “İçerde dökülmüşler” şeklinde mesajlar gönderdiği anlaşıldı.

DURUŞMA TARİHİ

Talha A., emniyetin bilgi notunu, Sinan Ateş cinayetinden bir gün sonra Tolgahan Demirbaş’a “Olaydan sonra geldi dün reis bu” diyerek attığı belirlendi. Yine Talha A.’nın cinayetten önce ve sonra Tolgahan Demirbaş’la telefonla görüştüğü tespit edildi. Tolgahan Demirbaş, savcılık ifadesinde bu yazışma sorulduğunda “Atalay ile aynı camia içinde olmamız nedeniyle tanışırız. Sık görüşmem yoktur. Ateş cinayeti ile ilgili bilgi notu talebim olmamıştır. Beni bilgilendirmek için göndermiş olabilir. Bilgi notunu göndermesinin cinayetle ilgisi yoktur” şeklinde cevap verdi. Duruşma 30 Eylül’de Ankara 32’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Düzce'de gerçekleşen olayda seyir halinde
Sıradaki Haber Seyir halindeki araç alevlerin esiri oldu