Sinan Kaloğlu: Rakibin her planına karşı planımız vardı

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, Kocaelispor galibiyetini değerlendirdi. Genç teknik adam “Rakibin her planına karşı planımız vardı” dedi.

Sinan Kaloğlu: Rakibin her planına karşı planımız vardı

ÇALIŞTIĞIMIZ GİBİYDİ

Sözlerine galibiyeti değerlendirerek başlayan Kaloğlu şu şekilde konuştu: Güzel bir galibiyet oldu. Hem kendi oyuncularımı hem de Kocaelisporlu oyuncuları kutluyorum. Saha iyi bir mücadele vardı. Rakibimiz son 2-3 hafta bir üçlü, bir dörtlü dizilişlerle çıktı. Aslında rakibe göre bir dizilişlerle çıktı ama biz hafta içi rakibin dizilişlerine göre planladık. Stratejimiz buna göreydi. Beni mutlu eden taraf, çalıştığımız şekilde golleri atmamız, o boşlukları, blok aralarındaki boşlukları yakalamamız.

SON İKİ HAFTA OYUN PUANLA SÜSLENİYOR

Aslında final paslarını daha iyi yapabilseydik, özellikle ikinci yarı, hızlı ataklarla da sonuca daha da gidebilirdik. Skoru yakalayınca biraz panik yaptık, biraz da yaslandık. Kolay değil. Geçen hafta uzun zaman sonra galip geldik. Aslında haftalardır da iyi oynuyorduk ama futbol şansı yanımızda değildi. Çocuklar aslında iyi mücadele ediyordu. Ama son iki haftadır oynadıkları oyunun karşılığını skor olarak almaları beni çok mutlu etti.

OYUNCULARIMIZ ÇOK SABRETTİ

Play-off’a oynayan bir takımız. Play-off’un içinde olmaya çalışacağız Play-off’un en güçlü adayız. Şartlar ne olursa olsun Süper Lig’i sonuna kadar da zorlayacağız. Yeni yönetimimizin, başkanımızın gelmesi takıma ayrı bir enerji verdi. Biliyorsunuz uzun bir süre ekonomik problemlerle uğraştık. Oyuncularımız çok sabretti. Hepsini çok seviyorum. Gidenler gitti, kalanlar kaldı. Ama iyi bir şekilde aile ortamımız devam etti. İnşallah da böyle devam eder.

SÖZÜN BİTTİĞİ YER

Gaitan Laura ve Siliki; iki tane hazırlamaya çalıştığımız oyuncuların sakatlığı iyi olmadı. İnşallah sakatlıkları ciddi değildir. Diğer bir üzücü taraf Francis Nzaba'nın kardeşi vefat etti. O yüzden maçtan sonra da sevinemedik zaten, çok üzüldük. Maalesef sözün bittiği yer. Bir sevindirici taraf da Eryaman Stadı’ndaki zeminin kısa zamanda bu kadar iyi olabileceğini düşünmemiştim. Burada emeği geçen tüm dostlara gerçekten teşekkür ediyorum. Milli aradan sonra daha da iyi olacağını düşünüyorum.

BİZ DE FORVETİMİZİ KAYBETTİK

Çalışmaya, gelişmeye devam edeceğiz. Milli maç arasında hazır olmayan oyuncuları daha da hazırlamaya çalışacağız. O yüzden sonuna kadar da devam edeceğiz. Kocaelispor iyi bir kadroya sahip. Etkili bir forvet oyuncularını kaybettiler. Biz de kaybettik. Aslında bakıldığında ilk maç 2-2 bitmişti. Kocaelispor'un stadındaydı. Deplasmanda oynadık. İyi bir atmosfer vardı. Gerçekten bu çok itici bir atmosfer.

MUSTAFA GÜRSEL İYİ BİR HOCA

Bizim ilk maçta oynadığımız takımdan 7 oyuncumuz şu anda yoktu. Eksik bakımından biz daha eksiktik. Camialarda kırılmalar olabiliyor. Beklenti çok yüksek olunca tabii ki oyunsal ve sonuç olarak beklentinin altında kalındığında, maalesef bir panik havası da olabiliyor. Mustafa hoca iyi bir hoca, iyi bir ekibi de var. Kadro olarak iyiler. Bu tip düşüşler bence olabilir ki bizde o düşüşleri yaşadık. Bizim problemlerimiz ekonomikti.

BU LİG KOLAY BİR LİG DEĞİL

Bu lig kolay bir lig değil. Her maç birinin favori olduğunu söyleyemezsin. Canla başla mücadele edilen bir lig. Zaten hiçbir takım kolay kolay gol yemiyor. 3’lü ve 4’lü dizilişler, rakibi kapama, hızlı ataklara geçme, blok araları derken gerçekten zor bir lig. Kocaelispor hedef takım. Hedef takım olduğu için daha da zorlanıyor. Biz de moralsizdik. Son birkaç haftada onu attık. Enerjimizi yükselterek gidiyoruz.

Kaynak: HABER MERKEZİ