Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Ahmet Akçaalan

Sirmen “Kandıra” Dedi, Peki Karaosmanoğlu Ne Diyor?

Kandıra çöp konusu Kocaeli siyasetinin gündemi olmaya devam ediyor.

Süreç nereye gidecek izleyip göreceğiz.

Geçen hafta Sefa Sirmen ve Tahir Büyükakın’ın çöp açıklamaları dikkat çekmişti.

*

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, meclis toplantısında “Allah razı olsun o dönem Sefa bey İZAYDAŞ‘I yaptı. O dönem de çok tartışıldı. Hatta bizim siyasi geleneğimizin temsilcileri kendisini çok eleştirdiler. Ama o tesisi olmasaydı” ifadelerini kullanmıştı.

 

TAYYİP BEY’İ KIZDIRMAYALIM DİYE BÖYLE LAFLAR AÇIKLAMIYORLARDI

Buna karşılık Bugün Kocaeli Gazetesi’ne açıklama yapan Sefa Sirmen, “Çok teşekkür ederim. Çok cesurca bir açıklama. Çünkü daha önce birçok belediye başkanı aynı şekilde inanmış olmalarına rağmen, ‘Tayyip Bey’i kızdırmayalım’ diye böyle laflar açıklamıyorlardı. Ama Tahir Bey’i çok tebrik ederim, çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

 

*

Ancak ne garip ki Sefa Sirmen’in çöp tesisinin yapılacağı yer konusunda iki farklı açıklaması vardı.

9 Ekim 2023 tarihinde Bugün Kocaeli Gazetesi’ne özel röportaj veren Sefa Sirmen, “Kartepe, Gebze, Karamürsel ortasında bir yer bulman lazım. Dolayısı ile Kandıra’ya götürdüğünüz zaman diğer belediyelere kötülük yapmış oluyorsunuz” demişti. Aynı Sefa Sirmen, Demokrat Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mevlüt Sosyal’a “Kandıra’ya tesis bir an önce yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

*

Peki bu kentte üç dönem 15 yıl başkanlık yapan “Büyük Başkan” olarak anılan İbrahim Karaosmanoğlu, çöp tesisinin Kandıra’ya yapılmasıyla ilgili ne düşünüyor?

Meslektaşımız Cengiz Yucak’ın köşe yazısını attılar. Karaosmanoğlu ile özel görüşmüş ve çöp tesisinin Kandıra’ya yapılmasını sormuş…

-Kandıra’ya yapılmak istenen Çöp Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanı projesine, Kandıralılar karşı çıkıyor. Öte yandan ikinci çöp tesisinin inşa alanı için Gebze bölgesini adres gösterenler var. Siz ne düşünüyorsunuz?

 

 

 

ÇÖPLER ÜRETİLDİĞİ YERLERDE BERTARAF EDİLMELİDİR

“İkisini de yanlış görüyorum. Bence çöpler üretildiği yerlerde bertaraf edilmelidir. Gebze Bölgesinde üretilen çöpleri Gebze bölgesinde bertaraf etme yoluna gideceksiniz, İzmit tarafının ürettiği çöpleri de İzmit tarafında bertaraf edeceksiniz.”

 

“GEBZE’NİN ÇÖPLERİNİ KANDIRA’DA YOK ETMEYE KALKARSANIZ ZARAR EDERSİNİZ”

“Kandıra’da kuracağınız çöp bertaraf tesislerinde, Gebze bölgesinden ötürdüğünüz çöpleri yok etmeye kalkarsanız zarar edersiniz. Çünkü aradaki mesafe uzak olduğu için çöpün Gebze’den Kandıra’ya nakledilmesi pahalı bir iş olur”

 

İZMİT’E AYRI, GEBZE’YE AYRI BİR TESİS YAPILMALIDIR

“Aynı şekilde Kandıra ve İzmit’in çöplerinin Gebze’ye getirilip bertaraf edilmesi de pahalı bir iş olur. İşte bunun içindir ki İzmit tarafına ayrı, Gebze tarafını da ayrı bir Çöp Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanı tesisi yapılmalıdır.

 

ÇÖP SORUNU KENTİN EN ÖNEMLİ SORUNUDUR!

“Çöp sorunu kentlerin en önemli sorunudur. Kent ve insanlarımızın ürettiği çöpü bir şekilde bertaraf etmezseniz yığın olur ve her türlü yaşamsal sıkıntıyı da beraberinde getirir.”

*

İbrahim Karaosmanoğlu’nun analiz ve çözüm önerisini tekrar okumanızı öneririm.

Bir İzmit bir Gebze’yi önerdi.

Umarım Sirmen kadar, Karaosmanoğlu’nun değerlendirmeleri şehrin medyasının gündemine gelir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER