Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Siverek’te 10 yıl aranın ardından Kent Konseyi tekrar kuruldu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçe Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, kent konseyini 10 yıl aranın ardından tekrar kurarak faaliyete geçirdi. bu adım Siverek’ği ve geleceğini nasıl etkileyecek?

Şanlıurfa'nın Siverek ilçe Belediye

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, tarihi Paşa Konağı’ndaki meclis salonunda düzenlenen toplantıda kent konseyini tekrar faaliyete geçti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Bucak, kent konseyinin amacının Siverek’in sosyal, kültürel, ekonomik ve çevresel alanlarda kalkınmasına katkı sağlamak olduğunu vurguladı. Ali Murat Bucak, “Kent konseyi, şehrimizin problemlerini tespit ederek çözüm önerilerini ilgili kurumlara aktaracaktır. Bu süreçte demokratik bir yapılanma içerisinde ilçe sakinlerimizin fikirlerini alarak projeler geliştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Seçim sürecinin şeffaf olacağını belirten Başkan Bucak, ilçe genelinden çeşitli kesimlerden temsilcilerin katılacağı bir yapı oluşturulacağını ifade etti. Divan heyetinin kurulmasının ardından yapılan seçimde, 7 aday yarıştı. Seçimi Adnan Uğur Tamses kazandı. Başkan Bucak, Tamses’i tebrik ederek kent konseyinin hayırlı olması temennisinde bulundu. Başkanlık seçiminin ardından, kent konseyinin alt kurulları belirlenerek kuruluş işlemleri de tamamlandı.

Başkan Bucak “Şehrimizin sorunlarının çözüme kavuşması için hep birlikte tüm STK ve Belediye Başkanımızın da katılımıyla çalışacağız. Siverek’imizi daha gelişmiş bir şehir olarak tasarlayacağız. Seçimin şehrimize hayırlı olmasını temenni eder, katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Siverek kent konseyi, uzun bir aradan sonra yeniden faaliyete geçerek şehrin gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor. Başkan Bucak, kent konseyinin, şehrin problemlerini tespit edip çözüm önerileri geliştirme noktasında aktif rol oynayacağını belirtti. Bu yeni yapılanma ile Siverek’in sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınması amaçlanıyor.