Siyasetin gündemi: DEM Parti - CHP ittifakı! Yakup Törk: Masum görmüyorum!

DEM Parti’nin Dilovası’nda CHP’nin adayını çekmesini talep ettiği siyaset kulislerinde konuşuluyor. Ancak aday Yakup Törk kararlı: Motivasyon düşüklüğü yok

Siyasetin gündemi: DEM Parti - CHP ittifakı! Yakup Törk: Masum görmüyorum!

CHP ile DEM Parti arasında yerel seçimlerde ittifak kuruldu. CHP ile DEM Parti, Kent Uzlaşıları adı altında birçok bölgede ittifak yapıyor. Bu ittifak kapsamında DEM Parti’nin İzmit adayı Gencer Demirkaya adaylıktan çekilmesi planlanıyor. Böylece DEM Parti İzmit’te CHP’nin adayı, mevcut İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’i destekleyecek.

DEM İZMİT’İ VERDİ, DİLOVASI’NI İSTİYOR

DEM Parti Dilovası’nda da CHP adayı Yakup Törk’ün geri çekilmesi için ricacı oldu. DEM Parti’nin il başkanı Nuri Tan, kent muhalefeti adına İzmit’te adaylarının geri çekilerek CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet’e destek vereceğini ifade etti. Tan aynı zamanda CHP’nin Dilovası’ndaki adayı Yakup Törk’ün geri çekilmesinin, kent muhalefeti adına olumlu bir davranış olacağını savundu.

"BURADA BİR EMEK VAR"

Konuyla ilgili CHP Dilovası Belediye Başkan Adayı Yakup Törk Nokta Gazetesine açıklamalarda bulundu. Yakup Törk “Burada bir emek var. Mücadele var. İddia var. Bir yakıştırma yapılıyor. Açık söyleyeyim, biz Dilovası’nda kendimizi garanti görüyoruz. AK Parti Dilovası’nda iyi gitmiyor.

"MASUM GÖRMÜYORUM"

Dilovası’nda bu zamana kadar gördüğü, ilgi duyduğu farklı bir aday profili var. Arkadaşlarımızla ciddi bir mücadele vermişiz. İlçedeki en iddialı meclis üyesi aday listesini hazırladık. İlk onda 8 tane üniversiteli var. Ben bu tartışmaların masum olduğunu düşünmüyorum. Biz moralimizi bozmadan çalışmayı sürdürüyoruz” açıklamasında bulundu.