Skandal iddia: İşçilere tarihi geçmiş ramazan kolisi verdiler!

Kocaeli'de skandal olay. Gebze'de faaliyet gösteren o fabrika iddialara göre işçilerine içinde tarihi geçmiş ürünlerin olduğu ramazan kolisi dağıttı.

Skandal iddia: İşçilere tarihi geçmiş ramazan kolisi verdiler!

On bir ayın sultanı ramazanın bitişine sayılı günler kala işçilere çalıştıkları firmalar tarafından ramazan kolisi yardımı yapılmaya başlandı. Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Tayaş Gıda’da bu fabrikalardan biri. Dün akşam saatlerinde kolilerini teslim alan Tayaş Gıda işçisi büyük bir şok yaşadı. Dağıtılan kolideki ürünlerin tarihinin geçtiğini gören işçiler "İşte Tayaş’ın işçisine verdiği değer. Bizim hiç mi sizin gözünüzde değerimiz yok? Bu mu size milyonları kazandıran biz işçilere layık gördüğünüz şey?” diye konuştu.

2023 YILINA AİTMİŞ..

Ramazan kolisinden çıkan hurmanın iddialara göre tarihinin 6 Haziran 2023 olması karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen işçilerden tepkiler çığ gibi büyümeye devam etti. “Bozuk olan, tarihi geçen hurmaların dağıtımını daha sonra ayrıca yapacaklarını söylediler. Ramazan ramazan ağzımı bozmak istemiyorum ama bu kadar mı vurdumduymaz olunur? Fabrikada onlarca kalite kontrolcü var, sen insanlara ramazan kolisi veriyorsun ama hiç mi kontrol etmiyorsun? " dedi.

"MİLLET LANET OLSUN DİYOR, DEVAM EDİYOR"

Evrenselden Hasret Gültekin Kozan’ın haberine göre, Fabrikada yıllardır iddialara göre çeşitli sorunların yaşandığını belirten işçi, “Millet lanet olsun diyor, devam ediyor. Ne yazık ki işi geçiştirmekle kalıyoruz. Bir araya gelmek, insanca çalışmak için mücadele etmek istesek de bunu bir türlü başaramıyoruz ne yazık ki. Fabrikada kimse durmuyor, çok sirkülasyon var. Gebze’nin yarısı Tayaş’ta çalıştı diyebilirim. Böyle olunca maalesef hakkımızı savunamıyoruz” dedi. Bir başka işçi de “Hurmaların tarihinin geçmiş olduğu anlaşılınca dağıtım durdu. Keşke kontrolünü önceden yapsalardı. Aslında ünlü bir markete hazırlatılmış koliler ama yine de kontrol edilebilirdi. Sonra böyle bir sorun yaşanınca, herkese soruldu başka bir sorun olup olmadığı. İş işten geçmeden hareket edilseydi böyle şeyler olmazdı” ifadelerine yer verdi.

Skandal iddia: İşçilere tarihi geçmiş ramazan kolisi verdiler! - Resim : 1

Kaynak: HABER MERKEZİ