Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Smart Güneş Enerjisi’nden kar payı dağıtım kararı

Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SMRTG) tarafından 30 Mayıs 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde kar payı dağıtım kararı hakkında açıklama yapıldı.

Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri

Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SMRTG), 2023 yılı olağan genel kurul toplantısını 30 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirdi. Genel kurulun ardından şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde, kâr payı dağıtım kararı hakkında önemli açıklamalarda bulunuldu.

Bedelsiz Sermaye Artırımı ve Temettü Politikası

Smart Güneş Enerjisi tarafından yapılan açıklamada, şirketin mevcut bilanço yapısının güçlendirilmesi ve önümüzdeki döneme ilişkin nakit akışının daha sağlıklı bir şekilde yönetilebilmesini sağlamak amacıyla, 2023 yılı net dağıtılabilir dönem karının dağıtılmamasına ilişkin yönetim kurulu teklifinin genel kurulda oy çokluğu ile kabul edildiği belirtildi. Bu karar, şirketin uzun vadeli stratejik planları ve sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda alındı.

Mali Tablolar ve Kar Payı Dağıtım Kararı

Şirketimizin 2023 yılı faaliyetlerinin, Türk Ticaret Kanunu ve şirket esas sözleşmesinin ilgili hükümleri dikkate alınarak yapılacak olan kanuni kesintilerin yapılmasını takiben, Vergi Usul Kanunu (VUK) hükümlerine göre düzenlenmiş mali tablolara göre net dağıtılabilir dönem karı 1.414.683.551,42 TL, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) II-14.1 no.lu tebliğ hükümlerine göre düzenlenmiş konsolide mali tablolara göre net dağıtılabilir dönem karı ise 948.526.220,98 TL olarak açıklanmıştır.

Geleceğe Yönelik Stratejik Planlar

Şirketin mevcut bilanço yapısının güçlendirilmesi ve önümüzdeki döneme ilişkin nakit akışının daha sağlıklı bir şekilde yönetilebilmesini sağlamak amacıyla, yatırımlar ve finansman ihtiyaçları dikkate alınarak, 2023 yılı net dağıtılabilir dönem karının dağıtılmaması ve bu hususun 30.05.2024 tarihinde yapılan olağan genel kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulmasına karar verilmiştir. Genel kurul toplantısında konu görüşülmüş ve dağıtılabilir dönem karının dağıtılmayarak şirket bünyesinde tutulmasına karar verilmiştir.

Smart Güneş Enerjisi, gelecekteki yatırımlarını finanse etmek ve mevcut projelerini sürdürebilmek için güçlü bir mali yapı oluşturmayı hedeflemektedir. Bu doğrultuda, şirketin uzun vadeli büyüme stratejileri ve finansal sürdürülebilirlik hedefleri, kar payının dağıtılmamasına yönelik alınan bu kararın arkasındaki temel sebepleri oluşturmaktadır.

Genel kurulda alınan bu karar, şirketin finansal istikrarını koruyarak, hissedarlarına uzun vadeli değer yaratmayı amaçlamaktadır. Şirketin mevcut ve gelecekteki projeleri, bu karar sayesinde daha sağlam bir mali yapıyla desteklenecektir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu
Sıradaki Haber TÜPRAŞ’ın beklediği haber geldi! Uluslararası karar açıklandı