Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Söğüt’ten su baskını eleştirilerine cevap! “Tüm şehirlerde olağan durumlar”

CHP’li Meclis Üyesi Erkan Uygun’un Körfez altyapısı ile ilgili eleştirilerine cevap veren Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, su baskınlarının tüm belediyelerde olağan olduğunu ifade etti.

CHP’li Meclis Üyesi Erkan

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı bugün Kocaeli Kongre Merkezinde yapıldı. Toplam 17 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Başkanlık yaptı. Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyesi seçimleri sonrası yaklaşık 5 dakika süren meclis toplantısı sonrası İSU Genel Kurulu yapıldı.

“TEŞEKKÜRDEN 1 HAFTA SONRA BELEDİYEYİ SU BASTI”

Ali Sağlık’ın memnuniyet anketlerinin yüksek olduğu söylemlerinde tepki gösteren CHP’li Meclis Üyesi Erkan Uygun aynı memnuniyet anketinin Körfez’de de yapılmasını istedi. Erkan Uygun konuşmasında, “Tankerlerle içme suyu taşıyorsunuz 10 gün boyunca 10 mahalleye su vermediniz. 5 yılda 30 kilometre yağmur suyu çalışması yapmışsınız. Çok yoğun bir çalışma. Körfez Belediye Başkanı bilboarlarda Tahir Başkan’a ve Ali Başkan’a 400 milyon yatırım için teşekkür etmişti. 1 Hafta sonra Körfez Belediyesini su bastı. İSU müdürümüze yoğun çalışmalarından ötürü teşekkür ediyoruz.” Söylemleri ile kinayeli eleştirilerde bulundu.

“TÜM ŞEHİRLERDE OLAĞAN DURUMLAR”

Uygun’un Körfez eleştirileri sonrası söz alan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, “En büyük yatırımları alan ilçelerden biri Körfez ilçesi oldu. 5 yıl önce göreve geldiğimizde İSU Genel Müdürü ve Büyükşehir Başkanımız ile görüştüğümüzde Körfez’de altyapının eksikliğini analiz etmiştik. 5 yıllık dönemi içinde mahalle altyapılarını yenilenmesi için çalışma kararı alındı. Körfez’de de asbestli borular ile ilgili çalışmalar yapıldı. Zamanında bu teknoloji vardı. Tek zamanda yapılması mümkün değil. Meclis üyemiz bazı fotoğraflar gösterdi. Bir altyapı veya yağmursuyu planlanırken dünyanın kabul ettiği standartlar vardır. Bunun üzerinde yağış aldığında olur. Bu Amerika’da da Avrupa’da da olur. Hangi partili belediyede olursa olsun zaman zaman görüyoruz. Tüm şehirlerde olağan durumlar.

“DOĞRU ERKAN KARDEŞİM”

5 yıl önceye göre daha az sıkıntı yaşıyoruz. Sayın meclis üyemiz tankerlerle su doldurulduğu fotoğrafları gösterdi. Doğru Erkan kardeşim. Zaman zaman ana isale hattı yapılırken, asbestli borular yenilenirken arızanın giderilmesi kolay olmuyor. 30 yıl öncesinin teknolojini buydu. Bunların talimatı kolay olmuyor. Beton boru kırıldığında ne yapacaksınız? Bunu yapacak başka bir teknoloji yok. Varsa ve ortaya konulmuyorsa haklısınız. Tankerle su taşıma hadisesinde İSU çalışanları 3 gece uyku uyumaksızın hattın başında çalıştı” dedi.

“KENDİNDEN ÖNCEKİ BELEDİYE BAŞKANINI MI ELEŞTİRDİ?”

Tekrardan söz alan CHP’li Erkan Uygun, “Kendisinden önceki belediye başkanını mı eleştirdi. Kendisinde önceki belediye başkanı şimdi İSU’nun Genel Kurul üyesi” diye sordu.

“TEKNOLOJİ BUYDU”

Kimseye eleştiri getirmedim. 30 sene önceki teknoloji buydu. Bunlar bugün döşenmedi. Yatırım programını İSU yapıyor. Yatırım çalışmaları önceki dönem de başlamıştı ve devam etti” dedi.