Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sokak köpekleri saldırdı! Öğrenci yoğun bakımda

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi olan Lokman Emre Yurtsever, iddialara göre sokak köpeklerinin saldırısından kurtulmaya çalışırken, başını yere çarparak ağır yaralandı. Gencin yoğun bakımda tedavisi devam ediyor.

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi,

Kocaeli Üniversitesi’nde önceki gece yaşanan olayda, Fatma Seher Hanım Kız Yurdu önünde bulunan bazı sokak köpekleri, İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi olan Lokman Emre Yurtsever’e saldırdı. Köpeklerden kurtulmaya çalışan genç, istinat duvarından yola atlamak istediği esnada, kafasını bariyerlere çarparak  ağır yaralandı.  Bilincini kaybetmiş bir halde, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası, Yurtsever ambulansa alınarak Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Ameliyata alınan Yurtsever’in daha sonra yoğun bakım ünitesine alınarak tedavisine devam edildiği ve durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

BİR BAŞKA ÖĞRENCİ PAYLAŞIMDA BULUNDU

Öte yandan kampüs civarında daha önce köpek saldırısına uğrayan bir  kız öğrenci, yaşanılan  olay sonrası sosyal medyada yapmış olduğu paylaşımda, “Merhaba, Kocaeli Üniversitesi öğrencileri olarak güvende değiliz. Üniversite yerleşkesinin içinde ve çevresinde yüzlerce başıboş köpeğin dolaştığına bu okulun öğrencisi, çalışanı ve öğretim görevlisi olan herkes şahit. Amacımız köpeklerin yok edilmesi değil. Bizler güvenli bir şekilde sürekli korkarak kampüste gezmek istemiyoruz. Kampüs büyük o kadar köpeğin bakımı ve yemek ihtiyacı karşılanamıyor. Onların yaşam alanı kampüs olmamalı. Şu an bir insan hayatı söz konusu. Bunun ciddiye alınmasını istiyoruz. Bu konuda daha önce de haberler, şikayetler yapıldı ama gereken önem verilmedi. En doğru karar neyse onun yapılmasını istiyoruz ve artık sesimizin duyulmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. İşte o paylaşımda anlatılanlar ve KOÜ öğrencilerinin sokak köpekleri sorunu” ifadeleri ile paylaştı. Ayrıca  İzmit Belediyesi, KOÜ ve rektör Nuh Zafer Cantürk’ü etiketledi.