Somali Cumhurbaşkanı oğlu kim? Hassan Shekh Mohamud tutuklandı mı, ifadesi nedir?

Somali Cumhurbaşkanı oğlu kim? Hassan Shekh Mohamud tutuklandı mı, ifadesi nedir?

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hassan Şeyh Mahmud, 30 Kasım'da İstanbul'da motokurye Yunus Emre Göçer'e çarpmış ve bu olay sonrasında tartışmaların odağı olmuştu. İşte, olayın detayları ve son gelişmeler...

Somali Cumhurbaşkanı Oğlu Kim ve Kaza Detayları

30 Kasım'da Somali Cumhurbaşkanının oğlu Hassan Shekh Mohamud'un kullandığı araç, motokurye Yunus Emre Göçer'e çarpmıştı. Kazanın ardından ağır yaralanan Yunus Emre Göçer, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 6 Aralık'ta hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından gündeme gelen önemli sorular arasında Somali Cumhurbaşkanının oğlu kim, Hassan Shekh Mohamud tutuklandı mı soruları yer alıyordu.

Tutuklama Kararı ve Emniyet İfadesi

8 Aralık'ta hakkında yakalama kararı çıkan Hassan Shekh Mohamud'un, 2 Aralık'ta yurtdışına çıktığı öğrenildi. Emniyet ifadesine ulaşılan Mohamud'un ifadesinde, "Bir anda sinyal vermeden frene bastı. Sağa dönüş yaptı. Kaskı bulunmuyordu. Frene bastım ancak duramadım" şeklinde beyanda bulunduğu ortaya çıktı. Ancak kazaya ait görüntülerde, Yunus Emre Göçer'in kendi şeridinde gittiği, Mohamud'un ise frene basmayıp hızını kesmediği görüldü.

Tutuklama Kararı ve Firari Durumu

Hassan Shekh Mohamud hakkında yakalama kararı çıkartıldığı, ancak şüphelinin 2 Aralık'ta yurtdışına çıktığı belirtildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili olarak polis memurları hakkında adli soruşturma başlatıldığını ve kesin rapor alınması için Adli Tıp Kurumundan beklendiğini açıkladı. Tunç, "Herkes kanun karşısında eşit olup şüphelinin yakalanması için uluslararası prosedür dahil tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir" dedi.

Göçer Ailesinden Açıklamalar

Göçer'in ailesi, polislerin olayı "intihar" olarak değerlendirdiğini ve motokurye arkadaşları ile kamuoyunun baskısı olmasaydı, olayın kapatılabileceğini belirtti.

Olayla ilgili gelişmeler takip edilmeye devam ediyor.