Son anket açıklandı: Hatay’da kim önde?

31 Mart yerel seçimlerinin en tartışmalı ve merak edilen illerinden bir olan Hatay’da CHP’nin Lütfü Savaş ismini kesinleştirmesiyle birlikte adaylar netleşti. Peki anket sonuçları ne gösteriyor? İşte son ankete göre Hatay’da adayların oy oranları...

Son anket açıklandı: Hatay’da kim önde?

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP tarafından yeniden aday gösterildi. Tartışmaların ardından Savaş’ın adaylığının kesinleşmesi gözleri anketlere çevirdi. Savaş’ın en önemli rakipleri olan AK Parti adayı Mehmet Öntürk ve TİP adayı Gökhan Zan'ın alacağı oy merak ediliyor. Area Araştırma Başkanı Murat Karan, Hatay'daki son durumu ve son anketin sonuçlarını paylaştı. İşte o sonuçlar...

Tele 1'deki canlı yayına konuk olan Karan, Hatay'daki son durumu değerlendirdi. 10-17 Şubat tarihleri arasında yapılan ankette CHP'nin adayı Lütfü Savaş yüzde 46,7; AK Parti adayı Mehmet Öntürk yüzde 41,1 oy aldı. Diğer adayların toplam oyunun ise yüzde 12,2 olduğu görüldü.

TİP ÜÇÜNCÜ PARTİ

'Diğer' kategorisinde TİP ve İYİ Parti'nin adayının olduğunu belirten Karan, TİP'in 3. parti olduğunu söyledi. Gökhan Zan'ın 4-6 bandında bir oy aldığını söyleyen Karan, 2019'daki seçim sonuçlarını hatırlattı.

Son anket açıklandı: Hatay’da kim önde? - Resim : 1

YÜZDE 10 KAYBETTİ

2019 seçimlerinde 55,2 oy alan Lüttfü Savaş'ın 46,7'ye kadar düştüğünü söyleyen Karan, yüzde 10'luk oyun TİP ve İYİ Parti'ye gittiğini savundu. Karan, Hatay'da yarışın başa baş geçtiğini sözlerine ekledi.

Son anket açıklandı: Hatay’da kim önde? - Resim : 2

Kaynak: HABER MERKEZİ