SON DAKİKA MAZOT GÜBRE DESTEĞİ: Çiftçiye Mazot ve Gübre Desteği Kaldırıldı Mı? Mazot Gübre Desteği Ne Zaman Yatacak?

Son dakika mazot gübre desteği açıklamalarına odaklanan vatandaşlar gözlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevirdi. Peki, mazot ve gübre desteği kaldırıldı mı? on dakika mazot gübre desteği, 2024 mazot gübre desteği ne kadar, mazot gübre desteği ne zaman yatacak,

SON DAKİKA MAZOT GÜBRE DESTEĞİ: Çiftçiye Mazot ve Gübre Desteği Kaldırıldı Mı? Mazot Gübre Desteği Ne Zaman Yatacak?

2024 mazot gübre desteği ne kadar sorgulayan vatandaşlar son duruma odaklandı. AK Parti Genel Başkanı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. 2025 yılından itibaren uygulanacak kararın ardından son durum merak edildi. Peki, mazot gübre desteği ne zaman yatacak? Mazot ve gübre desteği kaldırıldı mı? İşte merak edilenler..

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ KALDIRILDI MI?

AK Parti Genel Başkanı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla çiftçiye verilen mazot ve gübre desteği kaldırıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre 2025 yılından itibaren uygulanmayacak olan mazot gübre desteği artık verilmeyecek.

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile 2025- 2027 dönemi bitkisel üretim destek paketinden mazot ve gübre primi kaldırıldı. 2025 yılından itibaren uygulanmayacak olan gübre ve mazot desteği ile 17 üründe verilen fark ödemesi yani prim desteği tamamen kaldırılacak. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yardım paketinin kaldırılacağını söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ