SONAR’dan Kocaeli Büyükşehir anketi! Yüzde 50’nin üzerinde…

Yerel seçime sayılı günler kala büyük anket firmaları ellerindeki verileri açıklamaya başladı. SONAR’ın Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı anketi de bugün CNN Türk canlı yayınında açıklandı

SONAR’dan Kocaeli Büyükşehir anketi! Yüzde 50’nin üzerinde…

Türkiye nefesini tuttu, yerel seçimlere kilitlendi. Bu akşam CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın moderatörlüğünü yaptığı Tarafsız Bölge programında, SONAR anket firmasının sahibi Hakan Bayrakçı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı anket sonuçlarını açıkladı.

MAK ARAŞTIRMA AÇIKLAMIŞTI

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde MAK Araştırma firmasının Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı anket çalışması açıklanmıştı. Bu ankette Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın’ın oy oranı yüzde 47 bandında ilan edilmişti. CHP’nin Büyükşehir adayı Atasoy Bilgin’in ise oy oranı yüzde 21 olarak gösterilmişti.

SONAR’IN ANKETİ

SONAR’ın yaptığı ankette durum biraz daha farklı gözüküyor. SONAR’ın anketinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın oy oranı yüzde 54,9 bandında gösterildi. En yakın takipçisi, CHP’nin adayı Atasoy Bilgin’in oy oranı ise yüzde 29,6 olarak açıklandı.

DİĞER ADAYLAR

Üçüncü sırada ise İyi Parti’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gencay Yıldıztekin yer alıyor. Yıldıztekin’in oy oranı yüzde 6,6. Yeniden Refah Partisi’ nin adayı Doğan Aydal’ın oy oranı yüzde 4,3, DEM Parti’nin adayı Hasan Özgüneş’in oy oranı yüzde 1,6 ve Zafer Partisi adayı Nermin Tol’un oy oranı ise yüzde 1,2. Yüzde 1,8 bandındaki oy ise diğer partilere dağılıyor.

SONAR’dan Kocaeli Büyükşehir anketi! Yüzde 50’nin üzerinde… - Resim : 1

Kaynak: HABER MERKEZİ