Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sonunda! Tezcan Galvaniz’de sözleşme imzalandı

Tezcan Galvaniz’in Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Tezcan’ın uzlaşmaz tutumu nedeniyle 9 ay uzayan toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Öz Çelik İş Sendikası ile işveren imzaları attı.

Tezcan Galvaniz’in Yönetim Kurulu

Tezcan Galvaniz Fabrikasında toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri yılan hikayeesie döndü. Ocak ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, Tezcan Galvaniz Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Tezcan’ın, Öz Çelik İş Sendikasının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından aldığı yetki belgesine itiraz etmesi nedeniyle sürüncemeye girmişti. Dokuz aydır süren toplu sözleşme görüşmelerinde imzalar nihayet bu akşam atıldı. Yaşanan süreçte mağdur olan yaklaşık 500 Tezcan Galvaniz işçisi, sonunda zamlı maaşlarına kavuşuyor. İmzalanan sözleşme ücret olarak işçiyi çok mutlu etmese de, 9 ay boyunca kabus gibi geçen sürecin ardından yaşanması beklenen fabrika içindeki normalleşme işçiyi bir nebze de olsun rahat ettirecek.

ÜCRETLER NE KADAR OLDU?

2023 ve 2024 yıllarında geçerli olacak sözleşmeye göre Tezcan Galvaniz Fabrikasında saat ücretleri ortalama 82 TL’ye çıktı. Fabrikada çalışan bir işçinin maaşı ikramiyesi de içinde olacak şekilde ortalama 23.000 TL seviyesine yükseldi. Bu brüt rakama gece zammı, yakacak ve çocuk yardımları dahil edilmedi.

SOSYAL YARDIMLAR NE OLDU?

Tezcan Galvaniz Fabrikasındaki sosyal yardımlar ise şu şekilde oldu: Ramazan ve Kurban Bayramında 1.000 TL ikramiye, 300 TL yakacak yardımı, 600 TL izin yardımı, 2.906 TL evlenme yardımı, 1.569 TL doğum yardımı, 125 TL çocuk yardımı, ilköğretim, l, ortaöğretim ve lise için 500 TL, yükseköğretim için 700 TL yardım, yılda iki kez 1.500’er liralık erzak ödeneği, yılda iki kez 650’şer liralık ayakkabı ödeneği ve bir defaya mahsus 7.500 TL’lik nakdi yardım.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı
Sıradaki Haber Emekliler dikkat! Sistem değişiyor, prim kesilebilir…