Sorun bir türlü çözülmedi: E-komobil mağdur ediyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait olan, otobüslerin saat ve konumlarının takip edilebildiği E-komobil uygulaması günlerdir vatandaşları mağdur ediyor.

Sorun bir türlü çözülmedi: E-komobil mağdur ediyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardan bu yana yayında olan bir uygulaması var: e-Komobil. Bu uygulama üzerinden Kocaeli’de yaşayan vatandaşlar hem otobüs sefer saatlerini takip ediyor, hem otobüsün hangi durakta olduğunu görüyor hem de uygulama üzerinden KentKart’larına ücret yüklüyor. Fakat geçtiğimiz haftalarda ekomobil yüklü olan tüm telefonlara şok bir bildirim gelmişti. Bildirime göre Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ekomobil uygulaması, sanal korsanlar tarafından hacklenmişti.

GÜNLERDİR VERİ PAYLAŞMIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs saatleri ve konum bilgilerini takip etmek için kullanılan adeta yolcu pusulası olan E-komobil uygulamasında teknik bir sorun yaşanıyor. Uygulamanın geçtiğimiz haftadan beri erişilemez durumda olması, toplu taşıma kullanıcıları arasında endişe yarattı. E-Komobil uygulaması, şehir içi toplu taşıma hizmetlerinde zamanlama ve konum bilgileri sağlayarak vatandaşların ulaşım planlamalarını kolaylaştırıyor. Ancak, son günlerde yaşanan teknik aksaklıklar nedeniyle, kullanıcılar bu hizmetlere erişim sağlayamıyor.

HERHANGİ BİR AÇIKLAMA YAPILMADI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden konu ile ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Belediyenin teknik destek ekibi, sorunun çözülmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle sabah saatlerinde uygulama üzerinden veya duraklarda bulunan bilgilendirme ekranında otobüs saatleri gözükmüyor. Günlerdir soruna hiç bir çözüm bulunamazken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne de tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor.

ÇÖZÜM BULUNAMIYOR

Uygulamanın geçici olarak kullanılamadığı süre zarfında, vatandaşlar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sitesi ve sosyal medya hesaplarından otobüs saatleri ve güzergah bilgilerine net bir ulaşım sağlanamadı. Ayrıca, toplu taşıma bilgilerine dair güncel bilgilere, belediyenin çağrı merkezi 153’ten de ulaşılamıyor. Vatandaşlar konuya acil bir çözüm istiyor.

Kaynak: Gamze Karaaslan