Sosyal medya bu olayla çalkalanıyor: Yetkililerden ilk açıklama geldi!

Karabük'te yaşanan olaylar sosyal medyada konuşulmaya devam ederken yetkili mercilerden açıklama geldi.

Sosyal medya bu olayla çalkalanıyor: Yetkililerden ilk açıklama geldi!

Bir sosyal medya hesabı tarafından itiraf olarak yayınlanan Türk öğrencilerle Afrikalı öğrencilerin cinsel ilişki yaşamaları sonrasında HIV ve HPV'de artış olduğu belirtildi. Türkiye'de özellikle sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yer alan olaya dair Karabük İl Sağlık Müdürlüğü açıklama yaptı.

YALANLADILAR

Karabük'teki bir sosyal medya paylaşımında, Karabük Üniversitesi'ndeki Türk öğrencilerle, Afrika ülkelerinden gelerek Karabük'te eğitim gören öğrencilerin cinsel birliktelik yaşamasının sonrasında HPV ve HIV belirtileriyle hastaneye başvurular yaşandığı yönündeki iddialara dair Karabük İl Sağlık Müdürlüğü yaptığı açıklamada sosyal medyadaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve herhangi bir HIV ve HPV artışı olmadığını belirtti.

"KONUYLA İLGİLİ BAŞVURU OLMAMIŞTIR"

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; " Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de sağlık tesislerimizde halk sağlığını ilgilendiren bütün hastalıklar yakından takip edilmekte ve düzenli kayıt tutulmaktadır. İlimizde HIV pozitif ve HPV pozitif vakalarında herhangi anlamlı bir değişiklik bulunmamaktadır. Ayrıca sağlık tesislerimize son günlerde konu ile ilgili bir başvuru olmamıştır. Sağlık çalışanlarımızı zan altında bırakan iddiaların aksine sağlık sistemimiz kayıtsız giriş yapılarak işlem yapılmasına izin vermemektedir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ