Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sosyal medyaya yeni düzenleme mi geliyor?

AK Parti kurmaylarının, Strateji Kurulu Toplantısı’nda sosyal medyaya dair yeni bir düzenleme hazırlığında bulunduğu iddiaları gündemde yer almaya başladı.

AK Parti kurmaylarının, Strateji

AK Parti’nin son yapılan Strateji Kurulu Toplantısı’nda sosyal medyaya yeni bir düzenleme getirilmesi konusunun üzerinde durduğu iddia edildi. AK Parti kurmaylarının, sosyal medya platformlarında dezenformasyon içerdiği belirtilen haber ve bilgilerin yayılımının giderek arttığını düşündüğü de iddiaların arasında yer aldı.

SANAL YARGI SİSTEMİ

Türkiye gazetesi tarafından yapılan habere göre, toplantıda yapılan değerlendirmede “Sosyal medyada dolaşıma sokulan ve doğru olmayan bir bilgi veya haber, doğru olandan 120 kat daha hızlı yayılıyor. Bilginin yanlış olduğu ortaya çıkıp, doğrusuna ilişkin açıklama veya paylaşımlarla kimse ilgilenmiyor. Yalan bilgi binlerce görüntülenme alıyor, hızla yayılıyor. Doğru olmadığı ortaya çıksa bile, iş işten geçmiş oluyor. Yalanın yayılma hızı ile doğrunun yayılma hızı arasında kat kat fark var. Yalan bilgi 100 tıklanıyorsa, doğru bilgi 7-8 tık alıyor” ifadeleri yer aldı. Sosyal medyada ‘sanal yargı ve infaz sistemi’ kurulduğunun, her gün onlarca kişinin itibar suikastına uğradığının konuşulduğu toplantıda uzmanların da dinleneceğini ve bu konularda bir çalışmanın yapılacağı açıklamaları yer aldı.