Sözde 8 Mart Kadınlar Günü!

Berkan Aslan

Berkan Aslan

Tüm Yazıları

Her yıl 8 Mart tarihinde kadınlarımızı hatırlayarak, ya hediye alıyoruz ya da çiçek. Sosyal medyamızda postlar videolar hazırlayıp paylaşıyoruz.

El öpüyoruz, telefonla arayıp kutluyoruz. Televizyonlarda gazetelerde, sosyal medya hesaplarında boy boy reklamlar çıkıyor. Neymiş kadınlar günüymüş. Pehhhh. Çok yapmacık geliyor bana. Neden mi ? Her gün onlarca kadınımız cinayetlere kurban gidiyor. Kız çocuklarımız istismara uğruyor.( Geleceğin kadınları şimdinin kız çocukları.) Kadın erkek eşitliğinin olmadığı bir dünyada eşit şartlarda çalışılan fakat kadının erkeğe göre daha az maaş aldığı, yönetici statüsünde daha az kadının istihdam edildiği bir dünyada yaşıyorken neyin gününü kutlayacağız.

Otobüslerde, yürüyüşlerde, spor salonlarında , iş yerlerinde taciz edilirken kadınlarımız, bizler neyin gününü kutlayacağız Allah aşkına.

Doğuda birçok kız çocuğu küçük yaşta evlendirilirken yani bugünün kız çocukları yarının kadınları, bazı yörelerde 3-4 tane kadınla evlenen erkekler olduğu sürece biz neyin gününü kutlayacağız.

Herhangi bir kavgada karşı tarafa elini kaldıramayan sesini çıkaramayan erkekler, sırf karşısındaki kadın diye, şiddet uygularken, ağır hakaretlerde bulunurken biz neyin gününü kutlayacağız.

Kadın evini geçindirirken, çocuklarına hem analık hem de babalık yapıp, evi temizlerken, çamaşırını bulaşığını yıkarken, yemek yaparken, bir de üstüne üstlük çalışırken biz neyin gününü kutlayacağız.

BİZLERİ 9 AY KARNINDA TAŞIYAN, DOĞURAN, BÜYÜTEN, BUNCA ZORLUĞA KARŞI MÜCADELE EDEN TÜM EMEKÇİ KADINLARIMIZIN YILIN 365 GÜNÜ BAŞIMIZ ÜZERİNDE TUTMAMIZ GEREKİRKEN, SADECE BİR GÜN MÜ KUTLAYACAĞIZ KADINLAR GÜNÜNÜ.

Kadınlarımızı yılın 365 günü el üstünde tutacağımız , istihdam anlamında hak ettikleri yerlerde göreceğimiz, kadın cinayetlerinin yaşanmadığı, susturulmadığı, ezilmediği, aşağılanmadığı, bir dönüm noktası olsun bugün.

Sözde 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü bu şekilde kutlamak yerine kadınlarımızın değer gördüğü bir yüzyıl diliyorum.

Başta Değerli Annem Olmak Üzere, ablamın, kız kardeşimin, ve dünya üzerindeki tüm kadınlarımızın bu sözde kadınlar günü kutlu olsun.

Sevgilerimle.

Berkan ASLAN