2024 Dünya Superbike Şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu! Pistte rüzgar gibi esti

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, İspanya'da gerçekleştirilen 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın (WSBK) 12. ve son ayağının ilk yarışında ikinci olarak puanını 493'e çıkardı ve böylece ikinci kez dünya şampiyonu oldu.

2024 Dünya Superbike Şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu! Pistte rüzgar gibi esti
Şampiyon Toprak Razgatlıoğlu! Pistte rüzgar gibi esti

Bu yıl ki şampiyonanın son ayağı, İspanya'nın 4.423 kilometrelik Circuito de Jerez Pisti'nde koşuldu. Yarışseverler arasında "El Turco" adıyla bilinen Toprak, sezonun sondan bir önceki 20 turluk yarışına pole pozisyondan başladı.

2. KEZ YİNE TOPRAK!

Yarışın başından itibaren ikinci sırada yer alan Toprak, Jerez'deki ilk yarışta konumunu son ana kadar koruyarak genel klasmanda 493 puanla şampiyonluğunu garantiledi. Yarış sonrası, tek teker üstünde kutlama turu atan Toprak, Kenan Sofuoğlu ve diğer dostları tarafından Türk bayraklarıyla karşılandı. Ardından, uzaylı maskesi takarak saklama kabinine geçen Toprak, altın rengi kaskı ve kostümüyle 2024 şampiyonluğu kutlamalarına ve podyuma doğru yöneldi. Toprak, 2021 yılında Yamaha takımıyla ilk Dünya Superbike şampiyonluğunu elde ettikten sonra, Rokit BMW ekibiyle de 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nda aynı mutluluğu yaşadı. Jerez'deki ilk yarışı Aruba Ducati takımından Nicolo Bulega birinci, Pata Yamaha Prometeon takımından Andrea Locatelli ise üçüncü sırada tamamladı.

TOPRAK, BU SEZON 25 KEZ PODYUMDA YER ALDI

2024 sezonunda toplam 25 kez podyum gören Toprak; 17 birincilik, 6 ikincilik ve 2 de üçüncülük elde etti. 27 yaşındaki sporcu, bu sezon hem kendi hem de şampiyona tarihine damga vurarak, WSBK kariyerinde çıktığı 220 yarışta 140 kez ilk 3'te yer almayı başardı. Toprak, genel klasmanda 493 puanla en yakın rakibi Aruba Ducati takımından Nicolo Bulega ile puan farkını yarınki son yarışlar öncesinde (452) 41 puanda tutarak 2024 Dünya Superbike şampiyonluğunu kazandı. Genel klasmanda Alvaro Bautista ise 356 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

ROKİT BMW DE TOPRAK İLE İLK ŞAMPİYONLUĞUNU KAZANDI

Yamaha takımıyla 2021 sezonunda ilk şampiyonluğunu elde eden Toprak, 2024 sezonunda Rokit BMW takımıyla ikinci kez zirveye adını yazdırdı. Rokit BMW, bu şampiyonlukla tarihlerinde ilk WSBK şampiyonluğunu Toprak Razgatlıoğlu ile birlikte İspanya'da kazandı.

Kaynak: AA
Toprak Razgatlıoğlu 2024 Dünya Superbike Jerez Pisti