Ertuğrul Sağlam: Mükemmel değiliz

Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam antrenman öncesi yaptığı açıklamada “Takım, her geçen gün daha iyi olacağının işaretini veriyor. Mükemmel değiliz, çok iyi de değiliz. Bazı şeyleri daha iyi yapmamız gerekiyor” dedi.

Ertuğrul Sağlam: Mükemmel değiliz
Ertuğrul Sağlam: Mükemmel değiliz

MAÇ BOYUNCA TEK POZİSYON VERDİK

Sözlerine Ümraniyespor galibiyeti ile başlayan Sağlam şu şekilde konuştu: Ümraniye bu ligin iyi futbol oynayan, kadro kalitesi ile üst grupta yer alan takımlardan birisi. Deplasmanda da iyi oynuyorlar. Böylesi bir takıma karşı bir yandan gol bulmaya çalışmak diğer yandan da savunma önlemlerini almak kolay değil. İlk yarıda çektirdiğimiz bir şut şut dışında rakibe pozisyon vermedik. İlk 45 dakikada bizim birkaç pozisyonumuz var. Kalecileri buralarda marifetliydi. İstanbul maçındaki kadar net olmasa da fırsatlar yakaladık, değerlendiremedik.

Ertuğrul Sağlam: Mükemmel değiliz - Resim : 1

YENİ BİR TAKIMIZ

Takım olgusunun ön plana çıktığı, beraber oynadığımız, ofansif ve defansif anlamda her oyuncunun sorumluluk aldığı, sezon başındaki görüntüye nazaran futbolcuların birbirini tanıdığı, sisteme adapte olmaya başladığı bir yerdeyiz. Sezon başında da bu noktayı anlatıyorduk. Neticesinde biz yeni bir takımız. 11’in 8-9’u yeni. Böyle olunca beraber oynayabilmemiz için zaman gerekiyordu. Futbolun doğasında da bu vardır.

BAZI ŞEYLERİ DAHA İYİ YAPMAMIZ LAZIM

Takım, her geçen gün daha iyi olacağının işaretini veriyor. Mükemmel değiliz, çok iyi de değiliz. Bazı şeyleri daha iyi yapmamız gerekiyor. Beraber oynama alışkanlığını edindiğimizde her geçen hafta daha iyi olacağız. O açıdan umutluyuz. İlk 9 haftada bir takımın başına gelebilecek bütün olumsuzlukları ağır şekilde yaşadık. En önemli oyuncumuz Markao’nun işin içine girememiş olması ile de mücadele ettik.

Ertuğrul Sağlam: Mükemmel değiliz - Resim : 2

İŞİN SONUNDA LİDER KALMAK ÖNEMLİ

Bu haftaki sonuçlar işimize yaradı. 3. ile aramızda 4 puanlık farkı koruduk ancak puan anlamında istediğimiz noktada değiliz aslında. Sezonun daha 4’te 1’lik dilimi bitti. Takımı bir yere getirdik ancak buradaki durum bize bir şey kazandırmıyor. Bu işin sonunda lider kalmak önemli. Eksiklerimizi tespit ediyoruz. Kazanırken de hatalarımızı görüyoruz. Rehavete girmenin bir anlamı yok.

DAHA İYİYE DAHA MÜKEMMELE

Çok zorlu maçlar oynamaya devam edeceğiz. Rehavetin, gevşekliğin, suistimalin, disiplinsizliğin bize ağır faturalarının olacağının farkındayız. Daha iyiye, mükemmele ulaşmak, daha fazla sorumluluk almak için ne yapabiliriz, bunu sağlamalıyız. Takım olma noktasında daha fazla fedakarlık yapmamız gerektiğini biliyoruz. Çalışacağız, çalışacağız daha fazla çalışacağız.

ZORLU BİR MÜCADELE OLACAK

Önümüzde yine zorlu bir karşılaşma var. Ligdeki konumu, sıralamadaki yeri neresi olursa olsun hala bu ligin 3 tane şampiyonluk adayı varsa biri de Ankaragücü’dür. Zor bir mücadele olacak. Bizim çocuklarımız çıkıp yapabileceklerinin en iyisini mücadele anlamında ortaya koyup, beraber oynamayı devam ettirirlerse, uygulamak istediklerini sahaya yansıtırlarsa bizim içeride dışarıda yenemeyeceğimiz takım yok.

Ertuğrul Sağlam: Mükemmel değiliz - Resim : 3

MARKAO’NUN SÜRECİNİ BERABER TAKİP EDECEĞİZ

Özellikle son birkaç haftadaki mücadeleyi ve oyun anlayışını sahaya yansıtırsak Ankaragücü’nü de yeneriz. Herhangi bir sakatlığımızın olmaması sevindirici. Markao başladı. Sürecini beraber takip edeceğiz. Motivasyonumuz üst seviyede, şehir yavaş yavaş hareketleniyor. İnşallah daha da güzel şeyler yaşamaya başlayacağız. Elimizde hangi güç varsa hepsini kullanmaya çalışıyoruz. Son haftalarda duran toplarda, taş atışlarındaki çalışmalarımızın katkısını almaya çalışıyoruz.

FUTBOLCULARINA SAHİP ÇIKSINLAR

İnşallah bugüne kadar az verim aldığımız futbolcuları da işin içine katmaya çalışıyoruz. Medya ve taraftarın da desteğini istiyoruz. Bu oyuncular bizim oyuncularımız. Yarışı bu futbolcularımızla birlikte götüreceğiz. Belki Ankaragücü belki bir sonraki maçta behsettiğim isimlerin zorlu yolculukta bize yardım etmelerini isteyeceğiz. Özellikle taraftarlarımızdan istiyorum. Futbolcularına sahip çıksınlar.

Kaynak: Erdem Övüç
Ertuğrul Sağlam Kocaelispor Markao