Gebzespor’dan açıklama: Futbol, seyirci ile güzeldir!

Pazar günü Nokta TV’den de naklen yayınlanacak olan Karamürselspor – Gebzespor maçı ile ilgili İl Spor Güvenlik Kurulu kararınca Gebzespor taraftarına deplasman yasağı getirilmişti. Gebze ekibi konu ile ilgili açıklama yayınladı.

Gebzespor’dan açıklama: Futbol, seyirci ile güzeldir!

AKLA VE VİCDANA AYKIRIDIR

Futbol seyirci ile güzeldir başlığı ile yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Öncesinde Karamürsel maçımız için İlçe Güvenlik Kurulu kararı ile taraftarımıza 75 kişilik kontenjan verilmiştir. Maça iki gün kala bu sefer tamamen yasak kararı alınması kamu yönetim anlayışına ters, akla ve vicdana aykırıdır.

KALİTEYİ ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ

Bu kararın ne amaçla alındığını anlamakta güçlük çekiyoruz. Zor şartlar altında kentin ortak değerine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Seyir zevkini, futbolunu kalitesini arttırmaya çalışıyoruz. Bir hafta sonu etkinliği olarak insanımızı futbol ile buluşturma gayretindeyiz. Biz bu takımları, futbolseverler gelip izlesin, kentte bir hafta sonu etkinliği, eğlencesi, heyecanı olsun amacı için kuruyoruz.

KAMUSAL YÖNETİM KOLAYCILIĞI

2024 Türkiyesinde “Yasak!!!” diyerek engelleme kararı almak kamusal yönetim kolaycılığına kaçmaktır. Gerginlikten başka hiçbir amaca hizmet etmeyecek bu hatalı karardan bir an önce dönülmesini bekliyoruz. Bu konuda Sayın Valimizin, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımızın, ilçe kaymakamımızın, ilçe emniyet müdürümüzün inisiyatif almasını ve Kocaeli milletvekillerimizin konu hakkında duyarlılık göstermesini bekliyoruz. Bizim kulüp olarak hiç rakip taraftarla ilgili yasak kararı aldırma talebimiz olmamıştır. Tüm ilçe takımlarının da aynı duyarlılıkta hareket etmesini bekliyoruz.

Kaynak: HABER MERKEZİ
Gebzespor Karamürselspor İl Spor Güvenlik Kurulu