Güreşçiler ortak antrenman yaptı

Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü, Kocaeli Öncü Spor Kulübü ve Derince Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü serbest güreş stili yıldız gençler kategorisinde ortak antrenman yaptı.

Güreşçiler ortak antrenman yaptı

Derince Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ev sahipliğinde Derince Spor Salonu’ndaki ortak antrenmanı antrenörler Veysel Şirin, Levent Gürbüz, Gürcan Kırcı ve Zahit Orel yaptırdılar. Üç kulüpten toplam 30 sporcunun katıldığı antrenmanın sürpriz ziyaretçileri de vardı. Derince İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Yüksel ve serbest güreş Avrupa Şampiyonu Ahmet Orel’de genç sporcuları yakından izleyerek yeni
sezonda başarı dilediler.

Güreşçiler ortak antrenman yaptı - Resim : 1

''HAZIRLIK GÜREŞLERİ YAPTIRDIK''

Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü güreş başantrenörü Veysel Şirin, “İlimizin üç güzide spor kulübü Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü, Kocaeli Öncü Spor Kulübü ve Derince Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü bir araya gelerek önemli bir çalışma yaptık. Güreşçilerimizi minder güreşinde yeni sezon başlamadan önce farklı rakiplerle hem antrenman yaptırdık hem de hazırlık güreşleri yaptırdık. Bizler ve sporcularımız kendilerini test etmeleri için çok iyi bir fırsat oldu. Ortak antrenmanlar çok verimli oluyor.

Güreşçiler ortak antrenman yaptı - Resim : 2

DERİNCE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Bugün bu salonu sporcularımıza tahsis ederek ev sahipliği yapan ve bizi yalnız bırakmayarak ziyaret eden Derince İlçe Gençlik ve Spor Müdürümüz Sayın Yusuf Yüksel’e de ayrıca teşekkür ediyoruz. Biz bugün bu antrenmana serbest stil yıldızlar kategorisinde liglere katılacak olan sporcularımız; Alper Özcan, Çağlar Toraman, Ahmet Şimşek, Çağlar Reşitoğlu, Ali Rıza Şeker, Alperen Karakaş, Muhammed
Elmas, Muammer Çalışır, Berat Gezgin ve Alim Efe Denizci ile iştirak ettik. Sonraki antrenmanlarımızda diğer yaş gruplarını da karşılıklı olarak dahil edeceğiz.

Güreşçiler ortak antrenman yaptı - Resim : 3

SAYGI VE AHLAK GÜREŞİN TEMELİDİR

Güreş sporu; gücün ve zekânın yanı sıra usta-çırak ilişkisiyle saygının ve ahlakın geliştirildiği Türk İslam kültürünün en önemli ata sporumuzdur. Güreş sporunun en önemli temel özeliklerinden biri olan kuvvet ve kuvvette dayanıklılıktır. Güreş antrenmanları kişisel güç ve dayanıklılığı arttırmaya yönelik, performanslarını geliştirerek, dayanıklılığı, hızı, esnekliği geliştirdiği gibi rekabet için hazırlamak amacıyla yapılan çok önemli bir eğitim sürecidir. Ayrıca antrenmanlarda güreşte yapılan kural değişiklikleri de sporculara anlatılarak uygulamalı gösterilmektedir” konuyla ilgili olarak açıklamada bulundu.

Kaynak: BÜLTEN
Ahmet Orel Derince Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü