İnanılmaz olay! 14 yaşındaki Sümeyye Aslan TARİHE geçti!

Kocaeli Kadın Futbol Kulübü’nün 2010 doğumlu sporcusu Sümeyye Aslan, Antalyaspor ağlarını havalandırdı ve henüz 14 yaşında attığı golle Kadınlar 1. Lig Futbol Tarihi’ne “Gol atan en genç futbolcu” olarak geçti.

İnanılmaz olay! 14 yaşındaki Sümeyye Aslan TARİHE geçti!

GURUR YAŞIYOR

Türk kadın futboluna yıldızlar kazandıran ve bu anlamda sadece Kocaeli’de değil, ülkde marka haline gelen Kocaeli Kadın Futbol Kulübü, Sümeyye Aslan ile farklı bir gurur yaşıyor. Takımın 2010 doğumlu sporcusu Sümeyye Aslan, sezonun ilk maçında karşılaştıkları Antalyaspor ağlarını havalandırdı ve Kadınlar 1. Lig Futbol Tarihi’ne “Gol atan en genç futbolcu” olarak geçti.

U-15 KIZ MİLLİ FUTBOL TAKIMI’NIN DA SANTRFORU

Oyuna sonradan dahil olan ve dripling yaptıktan sonra ceza sahası dışından çektiği müthiş şut ile golünü atan Sümeyye aynı zamanda U-15 Kız Milli Futbol Takımı’nın da santrforu. Yetenek avcısı Hasan Alemdar, Kocaeli Kadın Futbol Kulübü ile 2.5 yıl önce Karabük’te Analig Türkiye Şampiyonluğu yaşadı. Yeşil siyahlıların ligdeki rakiplerinden birisi Batman Kadın Futbol Kulübü’ydü.

HAYRETTİN GÜRSOY SPOR LİSESİ’NDE OKUYOR

Yarı finalde Batman Kadın Futbol Kulübü’nü mağlup eden ekibimizi en çok zorlayan isim olan Sümeyye Aslan’dı. Son derece yetenekli olan futbolcu ile irtibata geçildi ve kulüp Sümeyye’nin ailesine ulaşıp futbolcunun geleceğini planlamak istediklerini iletti. Aile de Kocaeli Kadın Futbol Kulübü’nü tercih ederek ne kadar doğru bir karar verdiğini gördü. Kartepe Hayrettin Gürsoy Spor Lisesi’nde eğitim hayatına devam eden, 1. Lig’de attığı golle kadın futbol tarihine geçen Sümeyye Aslan’ın ülkenin ses getirecek kadın futbolcularından olacağına kesin gözü ile bakılıyor.

Kaynak: Erdem Övüç
Sümeyye Aslan Antalyaspor Kocaeli Kadın Futbol Kulübü