Küçük sporculardan sağlık belgesi için 300 lira para isteniyor!

Geleceğimiz ve teminatımız olan çocuklarımızın spor yapabilmeleri için istenen sağlık raporlarından devlet ve şehir hastaneleri kişi başı 300 lira isteniyor. Bu konu kulüplerin, antrenörlerin ve velilerin canını sıkıyor.

Küçük sporculardan sağlık belgesi için 300 lira para isteniyor!
Küçük sporculardan sağlık belgesi için 300 lira para isteniyor!

DEVLET YA DA ŞEHİR HASTANELERİNE YÖNLENDİRİLİYOR

Spor yapmak isteyen ya da gelecekte iyi birer sporcu olmak isteyen küçük çocuklarımızın lisans çıkarması için sağlık raporuna ihtiyaçları bulunuyor. Bu rapor aile hekimi ya da sağlık ocakları tarafından verilemezken, lisansı çıkarmak isteyen çocuklar devlet hastanelerine ya da şehir hastanelerine yönlendiriliyor.

1 AY ÖNCESİNE KADAR YOKTU

Ancak şehir hastaneleri ve devlet hastanelerinden alınması gereken bu rapor “Kapsam dışı” olarak görüldüğünden rapor için kişi başı 300 lira isteniyor. İlimizdeki birçok spor kulübünün kurmayları, küçük sporcularımıza lazım bu raporu almak için başvurduğu hastanelerden istenen para nedeni ile tepki gösteriyor. İlgili yetkililer değişen yasayı öne sürüyor. Aileler ve kulüpler ise 1 ay öncesine kadar böyle bir ücretin talep edilmediğini ifade ederek çocuklardan ücret talep edilmesini çok yanlış buluyor.

EL VERİLSİN, KÖSTEK OLUNMASIN

Kulüpler kurmayları “Siz bu nesli, madde bağımlısı ve şiddet yanlısı bir nesil olarak görmek mi istiyorsunuz. Yıllardan beri sokak çocuklarını kurtarmaya çalışıyoruz. Madde bağımlısı çocuklara antrenörlük yapıyoruz, çoğunu da kurtardık. Spor yapan çocuklara, hizmet eden ustalara, antrenörlere, kulüplere zorluk çıkarmayın. Onların hepsi Türk gençliğine hizmet ediyor. Yetkili kurumlar, lütfen el verin, omuz verin, kambur olmayın köstek olmayın” dedi.

Kaynak: Erdem Övüç
şehir hastanesi sağlık raporu Kocaeli