Mustafa Kaya: Açıkçası bir meydan okumanın içindeyiz

Karamürselspor Teknik Sorumlusu Mustafa Kaya, Karasuspor maçını değerlendirdi “Açıkçası bir meydan okumanın içindeyiz” dedi.

Mustafa Kaya: Açıkçası bir meydan okumanın içindeyiz

LİGİN ÜSTÜNDE CAMİALAR VAR

Kaya çok zorlu takımların bir arada olduğu bir ligde olduklarını vurguladı ve şu ifadelere yer verdi: Bölgesel Amatör Ligi’nin en zorlu gruplarından birindeyiz. Bu ligin üstünde ciddi camialar var. Açıkçası bir meydan okumanın içindeyiz. İlk 3 maçımızı da ciddi ve iyi takımlarla oynadık. 3 maçımız da keyifli, gergin ve zorlu geçti.

AYNI SENARYO

İlk maçımız Gölcükspor ve sonrasındaki Gebzespor maçlarında Karasu maçına oranla daha konsantre ve agresiftik. Karasu maçına biraz tutuk ve dağınık başladık, buna rağmen ilk 20 dakikada skor 3-0’da olabilirdi. Yediğimiz penaltı golünden sonra rakip defansif anlamda güzel işler yaptı, iyi kapandı. Oyun, ilk 2 maçını izlediğimiz ve analiz ettiğimiz de, Karasu’da aynı senaryo vardı.

RAKİBE VERİLEN PENALTI İLE BİZE VERİLMEYEN PENALTI

Rakibimize verilen penaltıdan daha net olan 2 penaltımız da hakemin takdiri ile verilmeyince sonuç kaçınılmaz oldu. Rakibimizi tebrik ediyorum. Maçın önüne geçen tribün olayları, emniyetin yetersiz olması gerçekten can sıkan mevzulardı. Maçın aksi sonucunda daha vahim sonuçlar olabilirdi. Küfür, hakaret, bunlara zaten alıştık. Bizim sahamız da dahil her sahada olan şeyler. Maalesef engelleyemiyoruz. Güvenliğin net ve sağlam olması gerekiyor.

MAÇIN ARDINDAN SAHAYA GİRDİLER

Gölcük deplasmanında güvenlik üst düzeydi, Karamürsel’de de öyle. Ama Karasu’da anlamsız bir güvenlik eksikliği vardı. Maçın bitiş düdüğünden sonra taraftarların sahaya girmesi saniye bile sürmedi. Bundan sonraki süreçte bu konuya önem göstermeleri iyi olur, aksi takdirde o sahanın fiziki şartlarında sıkıntılı durumlar olabilir.

SADECE FUTBOL KONUŞALIM

Sahanın içerisinde mücadele eden oyuncular ve teknik ekipler yüksek tansiyon yüzünden agresiflikler yaşayabiliyor. Futbolun doğasında bu var ve anlayışlı olmamız gerekiyor. Saha içinde olan saha içinde kalıyor. Fakat seyircilerin keyif alma noktasını aşıp olayı şiddet noktasına getirmesi olayı içinden çıkılmaz durumlara sokabiliyor. Bundan sonraki süreçte sadece futbolun konuşulduğu haftalar olması dileğiyle.

Mustafa Kaya: Açıkçası bir meydan okumanın içindeyiz - Resim : 1

Kaynak: Erdem Övüç
Karamürselspor Mustafa Kaya