Karatecilerimizden 2 dünya şampiyonluğu geldi

13. Dünya Ümit, Genç, U-21 Karate Şampiyonası’nda milli sporcularımız 2 dünya şampiyonluğu, 1 dünya ikinciliği ve 2 de dünya üçüncülüğü elde etti.

Karatecilerimizden 2 dünya şampiyonluğu geldi
Kocaeli Spor Haber - Karatecilerimizden 2 dünya şampiyonluğu geldi

TOPLAM 42 SPORCU İLE TEMSİL EDİLDİK

13. Dünya Ümit, Genç, U-21 Karate Şampiyonası İtalya’nın Venedik kentinde düzenlendi. 113 ülkeden 1.995 sporcunun katılım sağladığı şampiyonada Milli Takımımızın 11 teknik kadrosu ile 21 erkek ve 21 kadın ile toplam 42 sporcuyla ülkemizi temsil etti. İlimiz antrenörlerinden Soner Açıkyol ve Timur Doğan’ın sorumluluğundaki millilerimiz genel klasmanda Japonya, Mısır ve İtalya’nın ardından dünya dördüncüsü oldu.

Karatecilerimizden 2 dünya şampiyonluğu geldi - Resim : 1

TARIK KOÇ, SAVAŞ DEMİR’E KONUK OLMUŞTU

Bu önemli şampiyonayı Milli Takımımız 2 dünya şampiyonluğu, 1 dünya ikinciliği, iki de dünya üçüncülüğü ile tamamladı. Nokta TV’de Salı akşamları yayınlanan Savaş Demir ile Amatör Özel programına katılan Milli Kata sporcusu Tarık Koç dünya ikinciliğini elde ederken, U-21 Kumite 60 kiloda Nuri Kılıç ile Kumite 75 kiloda Ömer Faruk Yürür dünya şampiyonluğunu, Genç Erkek kumite 68 kiloda Ahmet Öztürk dünya üçüncülüğünü, 68 kilo Kumite kızlarda ise Sudenur Aksoy da dünya üçüncülünü elde etti.

Karatecilerimizden 2 dünya şampiyonluğu geldi - Resim : 2

SONER AÇIKYOL’DAN NOKTA GAZETESİ’NE DEĞERLENDİRME

Milli Takım Antrenörü ve Teknik Kurul Üyesi Soner Açıkyol Nokta Gazetesi’ne yaptığı açıklamada “Biz size zirvede olmak istiyoruz demiştim. 113 ülke arasında dünya dördüncülüğünü elde ettik. Aslında kötü değil ancak daha iyi noktada olmalıyız. Japonlar sadece kata branşında 11 altın elde etti. Birçok milli sporcumuz çeyrek ve yarı finallerde elendi, daha fazla madalyamız olabilirdi. Nasibimiz buymuş. Emek sarf eden herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Karatecilerimizden 2 dünya şampiyonluğu geldi - Resim : 3

Karatecilerimizden 2 dünya şampiyonluğu geldi - Resim : 4

Karatecilerimizden 2 dünya şampiyonluğu geldi - Resim : 5

Karatecilerimizden 2 dünya şampiyonluğu geldi - Resim : 6

Karatecilerimizden 2 dünya şampiyonluğu geldi - Resim : 7

Karatecilerimizden 2 dünya şampiyonluğu geldi - Resim : 8

Karatecilerimizden 2 dünya şampiyonluğu geldi - Resim : 9

Kaynak: Erdem Övüç
Tarık Koç Ömer Faruk Yürür Nuri Kılıç